Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD-nél 100% terheléssel max...

AMD-nél 100% terheléssel max 73°C most így nyáron jónak számít?

Figyelt kérdés
Hajnal fél egykor mértem, szóval pár fokkal napközben melegebb szerintem. AMD A8 7600-ról van szó, LC-Power LC-CC95 hűtővel, rajta 2 ventilátor, (arra az egy ventira raktam rá + egyet mivel csak oda lehet) plusz hátul egy venti ami kifelé fújja a levegőt, meg még egy elöl, ami értelemszerűen szívja befelé. Kicsit magasnak vélem ezt a hőfokot, 4 ventivel. De viszont AMD, és dög meleg van. Prime95 terhelés teszttel, és a CPUID HWMonitorral néztem a hőfokot.

2016. jún. 30. 00:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100% terheléssel talán jó, hiszen elvileg annyit úgyse fog gyakran elérni a géped, ha rendesen használod, nem bitcoin-bányászatra meg benchmark tesztekre. Üresjáratban, ill. közepes terhelésnél (pl. egy modernebb játéknál) milyen hőmérsékleteket érsz el?
2016. jún. 30. 00:58
 2/10 anonim ***** válasza:
"Maximum operating temperature: 71.3°C" Ott valami baj van.
2016. jún. 30. 00:58
 3/10 A kérdező kommentje:
Csak CSGOzok, és közben nem mértem még, viszont alapon windowsban 60 fokon van. És #2 igen én is úgy gondolom :/
2016. jún. 30. 01:19
 4/10 A kérdező kommentje:
Esetleg az is számíthat, hogy az integrált gput használom, és 720ról 1020mhzre van húzva?
2016. jún. 30. 01:26
 5/10 anonim ***** válasza:
60 fok alapból nagyon sok. Üresjáratban 50-nél magasabb lehetőleg ne legyen a proci, de inkább alacsonyabb (40-45 max, nyáron is). Vagy a hűtőd vacak, vagy a hűtőpasztát kéne újra rákenni. Először próbáld ki az utóbbit, hátha segít.
2016. jún. 30. 01:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Ujrapasztázás megvolt, bár lehet hogy az a paszta nem a legjobb, mivel 1 éves volt + ~300ftért vettem.
2016. jún. 30. 01:32
 7/10 anonim ***** válasza:
A paszta minősége csak néhány fokot számít, bár nem tudom, lehet, hogy ha nagyon régóta rohadt a zacskó a szekrényben, akkor már nem olyan jó. Rákerestem a hűtődre: [link] Igazából úgy látom, itt a probléma. Ez egy olcsó hűtő, valószínűleg eleve nem túl hatékony, ráadásul a fenti oldalon írja, hogy milyen processzorokhoz tervezték, és a tied már úgy látom, nincs köztük.
2016. jún. 30. 01:42
 8/10 A kérdező kommentje:
Egy CM hűtő akkor jobb lenne? Valami olyan kéne ami megéri, és olcsó. Már régóta szeretnék egy dedikált gpu-t de mindig közbe jön valami...
2016. jún. 30. 01:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Zero Infinity Shiva 5900Ft, vagy ha van 8 ezred akkor veheted a Free Flow+t is akár.

[link]

2016. jún. 30. 01:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Nos, én CM Hyper 212 Evo-t használok. Nem túl drága, mégis halk, és jól hűt. Szóval ezt tudom ajánlani. A CPU hűtéséhez tökéletesen megfelel szerintem. Lehet, hogy néhány ezerrel olcsóbban is meg tudod úszni, de mással kapcsolatban nem tudok véleményt formálni.
2016. jún. 30. 01:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!