Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire váltsak Intelnél?

Mire váltsak Intelnél?

Figyelt kérdés

Szóval a váltás oka az lenne hogy egyszerűen nem tudok normálisan felvenni 1080p60fps-en...

És szerintem a processzor a ludas...

Fx 8320@4.5Ghz , R9 390, 20gb DDR3 1866 . Adata SSD 560/510.

Konkrétabb példa: Six Siege maxra húzva (AA nélkül) 1080p. 80-130fps. Átlag 90fps.

Record alatt instantban le esik 60körülire. És vannak ma p részek ahol ilyen 47-re is ... 47 alatti fps-t még nem láttam.

De tök m1 is mert így 1080p60fps kilőve. Vannak mapok ahol tudja tartani a 60fölöttit de csak ilyen max 5-7fps-el...

Szóval muszály vagyok Intelre váltani.

Mivel videó vágás miegymás játszik. Nemis igazán nézelődök 4mag 4szál iránt. Elhiszem hogy jó de én már nem akarok kockáztatni...

Viszont ahogy nézem olyan szinten borsos ára van mindennek hogy az hihetetlen...

[link]

Ez nem K. Gyári hűtővel van. és már ott kezd hogy 62k. emellé egy normálisabb alaplap és szerintem már 85k körül vagyunk ha nem több.

Nah ez dupplája annak amennyibe az én procim alaplapom került egy normális hűtővel. És sajnos kétlem hogy duppla annyit hozna...

Gondolkoztam azon is hogy vmi régebbi Xeon procit beszerezni ebay v vmi régebbi 6mag 12szál esetleg v régebbi i7 pl 970 vagy hasonló. Foggalmam sincs merre nézelődjek.

Lehet hogy rá kellene spórolni esetleg 1 hónapot még aztán eldönteni merre?!

Én úgygondoltam hogy majd ilyen 60-70ből használtan nézek valamit szóval ilyen tight budget +20-30k-t dobtam vna a a mostanira (proci,alaplap,hűtő) és gondoltam én naív hogy majd ennek megfelelő teljestményt is kapok.

2016. júl. 1. 22:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

i5 4440 egy szinten van kb az fx 8320-ban.

Az amd 8 gyenge magot ad, az intel 4 nagyon erőset, és a 2 ugyanott van. Amúgy mivel rögzítesz? Mert az is sokat számít!

Vagy akkor miért nem veszel egy avermediát? kb 30k, rákötöd a gépedre és az rögzíti neked, és nem terheli a vga-t. 30k-ból megvan az egész

2016. júl. 1. 22:30
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Kipróbáltam már megannyi progit, Dxtory,OBS,Bandicam etc.

Nem találtam köztük különbséget. A codec-ek hoznak csask különbséget amit használ az ember. De valahogy nem találtam sweetspot-ot egyáltalán... Hogy nem gigászi méretekkel rendelkező file-ok és low cpu usage... Olyan van ami tényleg nem nagyon eszi a cpu-t. De akkor hatalmas a file méret tényleg...

És igen gondolkoztam már capture card-on is... Habár nem láttam még 1080p60fps kártyát 30-ért...

Meg akkor már inkább öltem volna azt a 30-at egy jobb gépbe amivel minden gyorsult volna nemcsak annyi h felvenni kényelmesen tudok.

2016. júl. 1. 22:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Milyen felvevő programot használsz? Mert szerintem inkább az a ludas. Az én konfigom jóval gyengébb: xeon e5430, gtx 960 2g, 4gb ddr2 ram, mégis fps drop nélkül tudok rögzíteteni, mert shadowpayt használok. Tudom h neked amd-s a kártyád, de azt hallottam h a rapt-nak is van shadowplayhez hasonló funkciója...
2016. júl. 1. 22:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha meg viszont nem igaz amit hallottam, az én javaslatom az h add el a vga,dat és vegyél belőle egy nvidia kártyát... mert ugye annak ott a shadowplay
2016. júl. 1. 22:43
 5/8 anonim ***** válasza:
i7 2600K + Z68/P67/Z77 chipsetes lap megvan 60 ezerből. 2600K pedig nagyrészt jól bírja a tuningot, szóval 4.5GHz körül szinte biztos hogy menni fog, nyilván ha valami normális lapot veszel hozzá aminek van rendes VRM hűtése.
2016. júl. 1. 22:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Mirillis Action egyébként nekem bevált, alig ~5FPS-t veszítek vele felvétel közben. (i7 2600 4GHz-es procival illetve WD EZEX vinyóval)
2016. júl. 1. 22:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Az AverMedia viszont tényleg nem lenne hülyeség.
2016. júl. 1. 22:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

AMD Oldalán a raptr részen kelene keresgélned, és ott van valahol a Plays TV.

AZ ugyanaz mint az nvidia oldalán a shadow play. És nem veszi le az FPS-t, én r7 370-nel nyomom.

2016. júl. 2. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!