Gtx 980 ti SLI vs. Gtx 1080?

Ha azt vesszük alapul, hogy drágább tápegység, alaplap, gépház és hűtés kell az egész konfigurációhoz, már nem tűnik olyan jó üzletnek.
Az SLI-t pedig nem minden játék támogatja, így előfordulhat, hogy egy szűk csoporton belül nagy a teljesítményugrás, de a legtöbb esetben inkább kevesebbet ér a konfiguráció.

SLI\CF kerülendő ha lehet, csak akkor ajánlott ha semmilyen más alternatíva nincs, és/vagy nem tudsz mit kezdeni a pénzeddel. Rengeteg gond van vele, kifejezetten jól csak nagyon ritkán működik, nv kártyákon még ritkábban - ha egy 1080 nem elég, akkor titan x, vagy várj az 1080ti ra.
Teljesen más a helyzet ha csak néhány játékkal játszol, és esetleg az a néhány játék pont jól működik SLI ben - 50-100k között spórolhatnál rajta az 1080hoz képest, ami azért nem elhanyagolható.

A Far Cry 4 pont hogy támogatja az SLI-t. Ha amúgy minden meg van hozzá, táp, alaplap, proci, akkor erősebb a 980ti

Igen, körülbelül csak 350 játék támogatja az SLI-t.

#4 Nem én minuszoltam, de azért meg kérdezném hogy mi az a "rengeteg" gond? Mert én még egyel sem találkoztam.
Abban igazad van hogy sokat lehet spórolni, de azt más fejlesztésre lehet fordítani és van egy atomerőműve. A Titan X-et volt szerencsém kipróbálni és gyengébb mint a 1080. Arra a 980ti ráver vagy 30%-ot 4K-ban.

Azok közül akik különböző fórumokon osztják az észt, az egy kezemen meg tudnám számolni, hogy kik azok, akiknek gyakorlati tapasztalataik vannak GTX 980ti SLI rendszerekkel, illetve azzal, hogy ezek milyenek egy GTX 1080-hoz képest.
Fél évvel ezelőtt a GTX 980Ti kártyák pont annyiba kerültek mint ma a GTX1080-asok, csak akkor még azon rugózott mindenki, hogy 980Ti, vagy sima 980 SLI-ba kötve a gyorsabb.
Szerintem ne szarozz. Vegyél két GTX 1080-ast és kösd SLI-ba. Most rongyos negyed millión akarsz spórolni?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!