Windows 10 több gépre is?

Kihagytad viszont azt a tényt, hogy MS bácsi változott. Érdeke, hogy ha lehet mindenki váltson win10-re így ezért az oldalukról hivatalosan, kalózkodást nélkülözve leszedhető. Egy eszközt szedsz le amivel kiválaszthatod mit teszel. Írsz egy boot eszközt kapásból vagy kiírod iso-ba amit később rufus-al vagy creation tool-al kiírhatsz egy booteszközre. Sőt, tovább megyek.Telepítéskor nem szükséges kulcsot megadnod, megadhatod később is vagy egy digitális licenc-el rendelkező MS-fiókkal ha belépsz az beaktiválja automatikusan a win10-edet. Kulcs nélkül is használhatod, egy fehér vízjel fog megjelenni a jobb alsó sarokban meg letiltja a vizuális megjelenítés beállításait. Azaz nincs háttér állítgatás, ami megkerülhető a jobb klikk beállít háttérként funkcióval illetve a tálca színét állítani meg a hátteret méretezni nem fogod tudni. Ennyi, ettől eltekintve bármeddig használhatod így is meg úgy is. Szóval bármennyi gépre felrakhatod. [link] Ha nem erre gondolsz hanem a licencek típusára akkor azt is kifejthetem.
Vannak OEM licencek. Ezek egyszeri aktiválásra jók. Egyszerre egy gépen használhatóak, összefor az adott alaplappal (lap alapján azonosítja be az eszközt, gépet). Azaz ha már 1x aktiváltál egy gépben egy rendszert OEM kulccsal akkor, ha nem cserélsz lapot MS fiókba belépve újra aktívvá teszi ugyanezt a licencet. Alaplap váltásnál elvileg nem használható mivel ez már eszköz váltásnak bizonyul és az OEM kulcsok egy eszközön használhatóak. Ez is tovább bontható 2 részre. "D" OEM, ami komplett gép konfigurációkon van. "C" az amit te veszel, ezt te rendeled hozzá az eszközödhöz aktiváláskor.
Dobozos licenc. Ennél is egyszerre egy gépet aktiválhatsz, DE többször. Csak ne legyen egy időben több aktiválva, olyat nem lehet. Kihagytam, de leírom. Nyelvi átjárás nincs, ez OEM-nél sincs. Ez annyit jelent, hogy ha OEM magyar rendszerhez van licenced akkor csak magyar nyelvet használhatsz. A dobozosnál, az OEM-el ellentétben viszont van verzió átjárás, 32/64 bit.
Mennyiségi licenc. Vállalatok számár van, magánszemélyek nevére nem vásárolható. Több eszközre aktiválható EGY IDŐBEN is akár. Viszont a nevéből eredően van egy min. mennyiség amit meg kell vásárolnod. Van nyelvi és verzióátjárás.
Annyit még hozzá tennék, hogy OEM-nél azért írtam eszközváltás esetén, hogy "elvileg" mert gyakorlatilag nekem a második eszközön van aktiválva az OEM kulcsom. Mondjuk én a psngames.org-ról vettem és ott OEM/Retail-ként van feltűntetve az e-mailben amit küldtek. Retail azaz dobozos. Nem tudom hogyan lehet 2 egyszerre, ne kérdezd.
Dióhéjban ennyi, jó olvasgatást :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!