Hogy mukodnek a zenei engedelyek a YouTube-on? Bovebben lent.
Keszitettem egy zenei listat es feltoltottem a Youtube-ra. Egybol ki is irta hogy mivel az SME (Sony Music Entertainment) birtokaban levo zeneket is felhasznaltam ezert le van tiltva a videom, tobb orszagban is.
Minden egyes zenebol kb. 20 masodpercet raktam be a videomba, mas kisebb YouTuber listajan is lattam ugyenezeket a zeneket de ok altalaban kb. 10 masodpercet hasznaltak fel beloluk. Lehet tul sok az a 20 masodperc es ha csak 10 masodpercet tennek be akkor nem tiltanak le a videomat?
Sokat dolgoztam a videoval, nem szeretem megint potyara megcsinalni.
Igen de lattam egy 1000 feliratkozoju YouTube csatornat akinek engedelyezve van a videoja pedig olyan zenek vannak a listajan mint pl. Sia-tol a Genius es meg tobb mas hires zene. Ennek az illetonek kb. 1 millio a megtekintese es a video mar regota fent van.
Nem hiszem azt sem hogy minden hires zene jogaert fizetett, meg profi youtuberek is kerulik a copyright-os zeneket
"* A YouTube tudomása szerint csak a Hangkönyvtárból származó zeneszámok és hangeffektek felhasználása biztonságos szerzői jogi szempontból.
* A YouTube nem vállal felelősséget a YouTube-csatornákról vagy más zenekönyvtárakból származó, jogdíjmentesként feltüntetett zeneszámok és hangeffektek használatából eredő esetleges problémákért.
* A YouTube nem adhat jogi tanácsot, beleértve a zeneszámokkal kapcsolatos, a platformunkon kívül előforduló problémákra vonatkozó tanácsokat is.
* Ha kérdéseid vannak a zeneszámok felhasználásának lehetőségeiről, azt ajánljuk, fordulj jogi szakértőhöz."
Forrás: Youtube súgó - A Hangkönyvtárból származó zeneszámok és hangeffektek használata ( [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!