Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem kötik be a vezetékes...

Miért nem kötik be a vezetékes internetet nàlunk? Hogy lehetne ezt igényelni?

Figyelt kérdés

Arról lenne szó, hogy nálunk és a fél utcánkban még mindig az elavult telefonkábeles Internetet vagyunk kénytelenek használni, mert nem hajlandóak vezetékes internetet lehetőséget kiépíteni.

Ez azért baj, mert a sebesség jóindulattal is csak max 30mbps sebességet tud elérni és játék közben durván ugrál fel-le a ping, ha például velem párhuzamosan más is használja az internetet a lakásban... Mit lehetne tenni ezügyben, hogyan lehetne igényt benyújtani, hogy a vezetékes hálózatot építsenek ki?jan. 9. 23:15
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szolgáltató van a környéken?

Össze kell fogni az utca béliekkel, és ha van elegendő igény akkor kiépítik a hálózatot.

Nyilván ezzel kapcsoltban a szolgáltatót - aki biztosít nagy sebességű netet - kell megkeresni ez ügyben.

jan. 9. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kérni a szolgáltatót, hogy építse ki, de ennek minden költsége téged terhel. 7 jegyű összegre számíts. Amúgy 30Mbit nem rossz, a mobilnet általában ennyi sincs és mégis teljesen jól használható. A ping más miatt ugrál, ott inkább csomagvesztés van, ami nem függ a sávszélességtől, nekem az optikai 1000-es net is csinálja. Kb 0,01%, alapesetben meg se érzed, de arra elég, hogy a játékban lag spikeok legyenek.
jan. 9. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem az igény a lényeg, hanem a pénz, emgéri vagy sem.
jan. 9. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 A kérdező kommentje:
Telekom. Ma voltunk pont bent érdeklődni, és kapásból azt mondták, hogy nincs lehetőség, mert hogy megnézték a házszámot és nem lehet nálunk bekötni. A szomszédok megkeresése sajnos megintcsak veszett dolog mert az érintettek fele nyugdíjas, a másik felét pedig teljesen hidegen hagyja, hogy milyen internetük van, csak legyen valami "osztjóvan" valamint nem hiszem hogy tudják hogy egyáltalán milyen hálózatok léteznek és, hogy mik a különbségek köztük, de ha mégis tudnák nem nagyon lenne igényük másmilyenre. Szóval padhelyzet, nem tudom mit lehetne tenni ilyenkor, de rendkívül bosszantó, hogy gyakorlatilag pár házzal lejjebb ultragyors és problémamentes giganet van, míg nekünk ezzel kell szenvedjünk, hogy gyakorlatilag még egyszere sem tudunk nézni külön-külön szobában sorozatokat mert még a 4k streamelése is feladja a leckét és leveszi a képminőséget, ahol éppen "elfárad" a net...
jan. 9. 23:30
 5/21 A kérdező kommentje:
#2 és ha ne adj Isten a szomszédok is támogatnák az ötletet, mi lenne az első lépés, illetve hogyan zajlana ez? Kérjem meg a szomszédokat és majd mindenki külön külön bemegy a szolgáltatóhoz vagy egy ember menjen be szólni, hogy az utcában pár háztartásban igény lenne egy újabb hálózatra?
jan. 9. 23:33
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy mondtam, meg lehet igényelni a kiépítést, de a költségeit neked kell állnod. Ha viszont elosztjátok ezt a költséget minden házra, akkor nem annyira vészes. Hozzánk például UPC anno úgy, hogy nincs jelen a városban 1.400.000 Ft-os ajánlatot adott. Ha a Telekom ott van két utcával lejjebb, azóta (kb 20 év telt el) inflációval számolva szerintem 600.000-ből kijön a kiépítés. Ha ezt 20 ház összedobja, mert ennyien akarnak jobb netet, máris csak 30.000-be kerül neked.
jan. 9. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 A kérdező kommentje:
Értem, és akkor mi legyen az első lépés? Szomszédok megkeresése vagy egyenesen irány a szolgáltatóhoz, ami majd felkeresi az érintetteket?
jan. 9. 23:41
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Mai áron számolva azért elég enyhe becslés az a 6 kiló. Szerintem jóval több lesz az.


Tesóméknál (egy hegyen laknak) 20 évet kellett várni, mire felvitték a netet.

Pedig ők a környékbéliekkel összefogtak, mivel áramon kívül semmi nincs ott, hogy a telekom vigye fel nekik az optikát.

Oszlopok adottak voltak, csak a kábelt kellett volna kihúzni.

20 év után is gondolom azért vitte fel az optikát a telekom, mert elkezdett lent a digi meg a voda is terjeszkedni. Aztán hirtelen mégis megérte nekik azért a 30-40 előfizetőért a "befeketés".


2015-ben építkeztek tesómék a hegyen, akkor 6 évig antennás mobilnet volt, aztán lett vezetékes.

Náluk úgy volt, hogy egy ember volt a "közös képviselő" aki intézte az egészet. Egyszer aztán közösen bementek a telekomhoz (30 ember kb. :D) hogy akkor legyen már valami.

Ebből nem lett akkor semmi, viszont rá egy évre meg amit írtam hirtelen mégis felvitték a netet.

Hogy most volt e befolyása ennek a közös fellépésnek a székházban vagy sem, nem tudják.

Annyi volt, hogy 2021-ben egyik nap megjelentek a telekomosok, és végig mentek minden ingatlanon, ki akar(na) majd előfizetést mert úgy alakítják ki az elosztókat az oszlopokon.

Nyilván ők nem egy szokványos lakók, mivel átlagban 150-200 méter távolságra (is) vannak egymástól az ingatlanok.

jan. 10. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 A kérdező kommentje:

#8

Na igen, ez jó kis sztori. :D

A tesódéknak annyival van nagyobb szerencséjük, hogy kénytelenek voltak az ott lakók belemenni a dologba gondolom, mert náluk nem az volt a kérdés, hogy éppén milyen fajta internethálózat legyen, hanem hogy egyáltalán legyen-e vagy sem.

Sajnos nekem abból a szempontból nagyon nincs szerencsém, hogy mivel van egy adott fajta internet kiépítve, ami egyébként kiszolgálja a hétköznapi igényeket, sajnos a szomszédaim lehet, hogy nem mennének bele, csak mert gyorsabbat és jobbat akarnak, mert úgy vannak vele, hogy jó a mostani is. Szóval nekik ez sajnosnem szükségszerű és nem is kénytelenek igényt tartani rá... pechemre... :/

jan. 10. 00:45
 10/21 fersk ***** válasza:
100%
Lehet, hogy olcsóbban kijössz, ha elköltözöl... ne vedd trollkodásnak.
jan. 10. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!