Nyaralóba vezetékes internet?
2 házzal odébb van vezetékes telefonvonal, nálunk semmi sincs. Szeretnék vezetékes internetet, meg is rendeltük, hamarosan jön a szerelő. Viszont érdekes a történet, mert kicsit kiesik a forgalomból ez a hely, nincs aszfalt, nincs közvilágítás, stb. Ha felvették a megrendelést, számíthatok rá, hogy valahogy be is kötik?
Új oszlopot tesznek le, vagy milyen módon oldják ezt meg? Csak az áramvezetékek lógnak a környéken, ha jól tudom.
Köszi!
Nagyszerű lenne, de az a kérdés bizonytalanított el.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__61..
A bekötést megoldják, ha nem vagy túl messze a legközelebbi központtól.
Bár akkor is bekötik ha kéred, ha csak 256/64 Kbps -t tudnak adni. (Mobil netnél: EDGE)
Ilyenkor a legkisebb ott lévő csomag árat kell kifizetned.
Ami hiába tartalmaz mondjuk 10Mbps -t, ha te elfogadod hogy a garantáltat se tudják adni, mert túl messze vagy.
(Nálunk is max ennyit tudnak, 15KM -re vagyunk a legközelebbi gerinctől)
A legjobb a mobilnet lenne, de egy völgyben vagyunk és kb 10 kb/s a jel, ami rendszeresen megszakad. Szóval ez sajnos nem működik, tettek már fel antennát, de semmit sem javított, mert a völgy miatt nem tud ráállni a legközelebbi adótoronyra.
Elvileg 20 megás netet rendeltünk (megadtuk a címet, mondtuk, hogy nyaraló, nem szóltak, hogy ne lehetne bekötni). A garantált 1 mb, a szerződésen legalábbis ez szerepel. Hát igen kíváncsi vagyok!
Milyen megoldás lehet, ha se a wifis se a vezetékes net nem megy?
Ha mindenképp kell net, akkor mikrohullámú szolgáltatót is kereshetsz, bár ezt a legközelebbi átjátszó antennájukra szabad rálátás kell.
(Alföldön 10KM -re is adnak így netett, bár parabolákkal egy vagyonért kötötték be)
Mobil net is lehet opció, az viszont limites, igaz vannak korlátnal opciók, de annak meg szép havi ára van.
Ha se Wifi, se vezetékes, se mobil, akkor még van a műholdas.
(De az 600 ezer -től kezdődik, és havi díja is egy vagyon, 30~40 ezertől vannak)
Hű, az igen drága mulatság lenne!
Legalább a mobiltelefonon működne a net, akkor meg tudnám osztani! De ott is nagyon-nagyon lassú! :(
Amit most találtam műholdasra ott szépen csökkent a telepítés ára.
De a havidíj az továbbra is maradt, és adatforgalom limites lett.
Tudom milyen érzés, nekünk is ki kell menni telefonálni.
Szerencsére lett most itt 3 szolgáltató is, aki add netett WiFi -n.
(Pedg nem nyaraló, csak egy Zalai kis falú)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!