Mi volt a Y2K? Mi történt akkor? Hogy oldották meg a problémát?

válasza:

válasza:Először egy motorbicikli jutott az eszembe, de nincs sok köze a számítástechnikához, ezért rákerestem Google-ben (amit mellesleg te is megtehettél volna):
Ez egy elég súlyos és nagyon elterjedt programozási hiba volt.

válasza:na itt a wikipédia a cikk is erről
Y2K – a 2000-dik évre előrevetített számítógépes világösszeomlás rövid neve, amelynek lényege az volt, hogy a különböző számítógépek nem fogják tudni értelmezni a 2000. év rövidített megjelenését, a „00”-át, összekeverik az 1900-as év rövidítésével, és ez a világ rendszereinek összeomlását okozza. Az apokaliptikus jóslatok nem váltak be, a számítástechnikai cégek jó előre felkészültek a probléma elkerülésére, kivédésére, így 2000 problémamentesen telt el.

válasza:Kb olyan, mint 2012, csak itt számítógépekről beszéltek, ott meg csak a majákról.
Nem tudom miért kell az embereknek mindig világvégét kitalálnia, nekem meg folyton felb*ssza az agyam, ha 2012-t hallom, még ha nem is a világvégéről van szó, akkor is.

válasza:Az Y2K-ban az Y az évet (Year), a 2K 2000-et (mint 2 kilo) jelöli; utalva a 2000-es évben előrevetített eseményekre, amikorra a számítógépes rendszerek tömeges összeomlása lett volna várható azon okból kifolyólag, hogy a korai rendszerek az évet két számjeggyel reprezentálták, így nem tudták volna eldönteni, hogy 1900-as vagy 2000-es éve írunk.
Az eset persze okozott kisebb károkat - néhány hibás riasztást, letörlődött SMS-eket, nem működő jegyautomatákat, érdekes dátumokat a weboldalakon - de nem olyan vészeseket (szóval nem álltak le erőművek, estek le repülőgépek, stb...).
Hasonló hiba várható 2038-ban (mivel a rendszerek a dátumokat 32 biten tárolják).
Kapcsolódó kérdések:
Ha igen, hogyan oldották meg a "problémát"?
Ha igen, hogyan oldották meg a "problémát"?
Régebben olyan játékokkal tudtam játszani, az ATI video karimmal amihez OpenGl szükségeltetett. A probléma jelenleg az, hogy amivel akkor tudtam, azzal most OpenGl gond miatt nem tudok. (Not found Open GL the subsystem) vagy valami ilyesmit dobál elindítás után. Kari,...
Korábban átlátszó volt, aztán valamilyen vírus miatt szakemberhez került, aki elvileg kiírtotta. De így kaptam vissza, h nem átlátszó. A vetített árnyék be van pipálva sajátgépnél. Ha nem zárolom a webes elemeket, akkor a háttérkép nem is látszik, az egész asztalon csak a háttérszín látszik.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!