Első Linux, melyiket?
Szóval eddig csak windowsom volt, úgy hogy szeretnék kicsit belekukkantani a linuxba. Csak nem tudom melyik distrot szedjem le. Érdemes a wubi-val felrakni, vagy inkább csináljak egy új partíciót? (ha igen akkor írnátok valami particionáló programot is? win7-em van )
Válaszokat köszönöm előre is!
Én is az unbuntu-ra gondoltam először, de mivel nem is szagoltam még linuxot, gondoltam inkább rákérdezek.
Amint lesz időm rá felrakom és belekukkantok rendesen.
Még egy kérdésem lenne találtam youtube-on egy elég érdekes kis csatornát, nem bánom meg ha ezeket a linuxos vidiket megnézem? Mert úgy tűnik "érti" is azt amit mond.. vagy ugorjak fejest? :)
http://www.youtube.com/watch?v=_gCwCOhMcog&list=PLD6B6473ACF..
2 éve Live CD-kel kezdtem kísérletezni,valami barna háttéren madaras volt az első.Mint utólag rájötten ez volt az Ubuntu 8.04 Hardy Heron.:)Azóta több mint 100 disztrót kipróbáltam és arra jöttem rá,hogy lehet egymás mellett élni (wIn-Linux),de valahogy nem az igazi,szóval előbb vagy utóbb el fog dőlni ki lesz a nyerő.
Szerintem nálad is ez lesz a helyzet.
Elsőnek az Ubuntu-t,vagy ágazatait (Kubuntu,Lubuntu,Xubuntu) ajánlanám.
Ezek úgy wIn-esebbek.Pár év és kimondottan azt fogod keresni,ami a legkevésbé hasonlít a wIn-re és megfelel az újonnan kialakult ízlésednek.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!