Szerintetek érdemes a Windows 10-re váltás?
Üdv mindenkinek van egy viszonylag jónak mondható pc-m jelenleg windows 7-tel amivel nincs is semmi bajom mert kellően gyors és jól is működik csak ugye most ingyen van még július végéig a windows 10 és meggondolandó hogy érdemes e váltani láttam már hogy hogy néz ki és nekem tetszik meg gyors is viszont amit észrevettem hogy egy adott configon (ismerősömé) régebben windows 7 volt és ő frissitett és miután már windows 10 futott/fut a gépén megnövekedett egy kicsit a ram/cpu használat és ugyanazok a programjai vannak fent 10-en is és mégis magasabb lett a cpu/ram használat ez természetes dolog? illetve hallottam pár rémisztő dolgot hogy pl: a windows 10 nyomonkövet bizonyos dolgokat illetve rám erőszakolja a frissitéseit ezeket ki lehet valahogy kapcsolni?(a frissitést azt teljesen ki akarnám ha lehetne) illetve az igaz ha valamiből legyen az program/játék ha nem eredeti akkor a windows 10 letörli vagy ezis csak egy rémhír a sok közül? illetve irnátok pár indokot hogy miért éri meg frissiteni windows 7 hez képest nézve?
játszok pár játékon de azokat a 10 is viszi elvileg probléma nélkül szóval gond nincs csak nemtudom hogy érdemes lenne e átállni arra szerintetek? illetve van neten a netmarketshare oldal ott néztem az utóbbi 1 hónapban a windows 10 terjedését és eléggé elkezdett terjedni ez azért van mert ennyire jó rendszer vagy mert hogy ingyen van vagy inkább mindkettő?
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat és várom a pozitív illetve negatív tapasztalatokat is a 10-essel kapcsolatban! (hasznos válaszok esetén természetesen megy a zöld kéz!)
Általában az újabb programoknak mindig nagyobb a gépigényük, nem kivétel ez alól a Windows 10 sem. De azért ennyire nem durván nagyobb. Ki fogja bírni a géped.
Az én pl. kifejezetten fürgébbnek érzem Windows 10 alatt a programok futását.
A frissítek fölött valóban nincs hatalmad. Persze számos leírás van róla hogy ezt hogy tudod elkerülni. Biztonsági és rendszerfrissítések esetén pl semmi értelme ellene tiltakozni. Viszont sajnos a driverek frissítését is önhatalmúlag végzi. Ez viszont idegesítő. Mert tudjuk, az az újabb driverek nem minden esetben jobbak.
Nálam a nem freeware programok kb. 80% -a kalóz (főleg a játékok), az ég világon semmit nem csinált még velük. Működnek ugyan úgy mint Windows 7 alatt.
Szerintem azért terjed mert jó rendszer. Nem tökéletes, de ez egyikről sem volt elmondható a megjelenésekor. Utána kikupálódott. Erre is az fog várni.
Ha legális az alaprendszered, mindenképp megéri frissíteni. Hiszen akkor megkapod a jogot, hogy ezt a rendszert használjad. Még ha nem is tetszik és visszaállítod a Windows 7 -et, a későbbiekben megint felrakhatod a promóciós időszak után is, nem fog termékkódot sem kérni, ha a hardverkonfig nem változik közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!