Az AI nem inkább lehetőség sokak számára?
Most sokan azon agyalnak, hogy az IT-s munkáknak nincs jövője az AI térnyerése miatt, de egy dolgot figyelmen kívül hagynak szerintem:
Annak egyelőre nincs realitása, hogy teljesen megszűnik az emberekre az iparban az igény, minimum üzemeltetni, felügyelni kell, hogy mit mókol az a nagytudású AI...De nem is ez a lényeg, hanem mint mindig, itt is lesz/van egy "csakazértsem" réteg, akik ragaszkodnak az eddigi elvekhez, módszerekhez és nem vagy csak a minimális, szükséges szintig integrálják az AI eszközöket a munkájukba.
Ezen réteget lehet gyönyörűen beelőzni, kiszorítani, ha valaki hajlandó ezzel foglalkozni baromi sokat ezen a ponton, hogy a tudását az MI eszközök köré építi. Ez nem arról szól, hogy nem kell semmihez érteni, hanem a hatékony feladatmegoldáshoz szükséges ismeretek elsajátításáról ezen új eszközökkel. Mi a személyes véleményed?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Az AI azok számára lehetőség, akik írják és rommá keresik rajta magukat.
Mint pl. Andrei Karpathy.
Mindenki másra nézve fenyegetés az AI.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Mondom, hogy mi lesz:
- Az AI felpörgeti a hardverfejlesztést (is).
- Az AI az egyre hatékonyabb, AI specikikus ASIC-ekre lesz migrálva.
- Az AI lassan beeszi magát minden létező területre.
- Az AI szép lassan, de egyre növekvő sebességgel veszi ki az emberek kezéből a munkát, legyen szó zokni kötésről, kertlocsolásról, orvos-diagnosztikai készülék okosabbá tételéről vagy bio-lumineszcens kijelzők gyártásáról.
- A cégek egyre nagyobb hatásfokkal igyekeznek kiépíteni az emberekben AI-tól való függést, az addikciót.
- Az emberek egyre nehezebben fogják elviselni az AI okán beálló folytonos változásokhoz való alkalmazkodás kényszerét.
- ...
Lesznek legújabb kori luddisták, ne aggódjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Üdv a kedves embereknek. Egy olyan problémával küzdők, hogy nem találok szakmai gyakorlati helyet, hiába nézek több oldalt. Egyetemi hallgató vagyok és a 2026-os tavaszi félévére már hozzá fogtam szakmai gyakorlati helyet kérésein, de egy olyan problémába ütköztem,...
Nem tudom mikor telepítettem gépemre a Samsung M 2070 nyomtatót oly régen volt. Eddig minden rendben volt, de az utóbbi időben volt egy - két keveredés frissítés után. Win 10 asztali gép, 32 bit-es. Nyomtatás indításánál hosszan várakozik a nyomi, majd kellékanyag...
Úgy tudom hogyha kikapcsolom az elérhető állapotom akkor senkit nem fogok látni elérhetőnek és ők se engem. De nekem nem jó ez a funkció.
Hozzávatőleg 10 éve kódoltam le az akkori Nokiámon ezt a memóriakártyát; már-már időkapszulának is beillik.
Blog szerű oldalra gondolok, ahol rogton kidobja a felhasználok új cikkeit,de mindenkiét, nem csak azokét akiket követünk.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!