Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az AI nem inkább lehetőség...

Az AI nem inkább lehetőség sokak számára?

Figyelt kérdés

Most sokan azon agyalnak, hogy az IT-s munkáknak nincs jövője az AI térnyerése miatt, de egy dolgot figyelmen kívül hagynak szerintem:

Annak egyelőre nincs realitása, hogy teljesen megszűnik az emberekre az iparban az igény, minimum üzemeltetni, felügyelni kell, hogy mit mókol az a nagytudású AI...De nem is ez a lényeg, hanem mint mindig, itt is lesz/van egy "csakazértsem" réteg, akik ragaszkodnak az eddigi elvekhez, módszerekhez és nem vagy csak a minimális, szükséges szintig integrálják az AI eszközöket a munkájukba.

Ezen réteget lehet gyönyörűen beelőzni, kiszorítani, ha valaki hajlandó ezzel foglalkozni baromi sokat ezen a ponton, hogy a tudását az MI eszközök köré építi. Ez nem arról szól, hogy nem kell semmihez érteni, hanem a hatékony feladatmegoldáshoz szükséges ismeretek elsajátításáról ezen új eszközökkel. Mi a személyes véleményed?

márc. 4. 16:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Mindkettő oldal igaz. Rengeteg lehetőség rejlik benne, igen, és rengeteg ember életét és/vagy munkáját megkönnyíti, de ugyanakkor az is igaz hogy sokan emiatt kénytelenek más munka után nézni.
márc. 4. 16:27
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
De az. Aki ebből kimarad, mert ellenzi, az mellett nagyon el fog menni az élet és a technológia.
márc. 4. 20:01
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Programozóként nekem meggyorsítja a munkámat, a csipcsup dolgokat rá lehet bízni, elég jól ír és debugol unit teszteket, de mindig át kell nézni, amit összerak, mert sokszor baromságokat csinál.
márc. 4. 21:27
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

Az AI azok számára lehetőség, akik írják és rommá keresik rajta magukat.

Mint pl. Andrei Karpathy.

Mindenki másra nézve fenyegetés az AI.

márc. 4. 22:08
 5/11 anonim ***** válasza:
A kód licenszével valahogy senki nem foglalkozik. Pedig GPL-es kódon van tanítva, amit nem lehet akárhogy használni.
márc. 5. 01:44
 6/11 csaba811 ***** válasza:
72%
Én 90%-ban programozásra használom, részfeladatok megoldására amit aztán testre szabok. Szóval ilyen téren nekem nagy segítség.
márc. 5. 08:07
 7/11 Alex Fly ***** válasza:
Mint minden eszköz; akik hajlandóak megtanulni a használatát és alkalmazni, azok számára lehetőség, akik viszont makacsul ellenállnak és elutasítják, azok meg lemaradnak és csak a saját életüket nehezítik ezzel...
márc. 5. 12:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen. Ha az ember nem elég intelligens legalább a gépe legyen az.. 😁
márc. 5. 12:54
 9/11 anonim ***** válasza:
63%

Mondom, hogy mi lesz:

- Az AI felpörgeti a hardverfejlesztést (is).

- Az AI az egyre hatékonyabb, AI specikikus ASIC-ekre lesz migrálva.

- Az AI lassan beeszi magát minden létező területre.

- Az AI szép lassan, de egyre növekvő sebességgel veszi ki az emberek kezéből a munkát, legyen szó zokni kötésről, kertlocsolásról, orvos-diagnosztikai készülék okosabbá tételéről vagy bio-lumineszcens kijelzők gyártásáról.

- A cégek egyre nagyobb hatásfokkal igyekeznek kiépíteni az emberekben AI-tól való függést, az addikciót.

- Az emberek egyre nehezebben fogják elviselni az AI okán beálló folytonos változásokhoz való alkalmazkodás kényszerét.

- ...

Lesznek legújabb kori luddisták, ne aggódjatok.

márc. 5. 14:25
 10/11 anonim ***** válasza:
9 "AI specikikus BASIC" 😁😁😁
márc. 5. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Milyen lehetőségei vannak egy szakmai gyakorlatot kereső számara most?

Üdv a kedves embereknek. Egy olyan problémával küzdők, hogy nem találok szakmai gyakorlati helyet, hiába nézek több oldalt. Egyetemi hallgató vagyok és a 2026-os tavaszi félévére már hozzá fogtam szakmai gyakorlati helyet kérésein, de egy olyan problémába ütköztem,...

Hogy tudok asztali pc-men a nyomtató számára javító telepítést futtatni, ha Rendszergazda letiltotta a lehetőséget, de nincs rendszergazda?

Nem tudom mikor telepítettem gépemre a Samsung M 2070 nyomtatót oly régen volt. Eddig minden rendben volt, de az utóbbi időben volt egy - két keveredés frissítés után. Win 10 asztali gép, 32 bit-es. Nyomtatás indításánál hosszan várakozik a nyomi, majd kellékanyag...

Messenger-tudorok! Van bármiféle lehetőségem arra hogy az elérhető állapotom ne mindenki számára, csak akiket kijelölök azoknak jelenjen meg?

Úgy tudom hogyha kikapcsolom az elérhető állapotom akkor senkit nem fogok látni elérhetőnek és ők se engem. De nekem nem jó ez a funkció.

Van némi reményem egy jelszóval védett, a számítógép számára nem látható microSD-kártya feltörésére? Ha igen, mik a lehetőségek?

Hozzávatőleg 10 éve kódoltam le az akkori Nokiámon ezt a memóriakártyát; már-már időkapszulának is beillik.

Létezik olyan magyar és angol nyelvű weboldal, ahol lehetőség van mindenki számára saját cikkeket publikálni?

Blog szerű oldalra gondolok, ahol rogton kidobja a felhasználok új cikkeit,de mindenkiét, nem csak azokét akiket követünk.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!