Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Csináltam html-ben néhány...

Csináltam html-ben néhány projektet, mint például audio normalizáló, auto gain stage, eq match és lenne egy fontos kérdésem?

Figyelt kérdés
Szóval amikor megnyitom ezeket legyen az böngésző vagy egy sima html szerkesztő app és feltöltök egy viszonylag hosszabb fájlt például 7 perc akkor a böngésző és a szerkesztő is összeomlik vagy csak simán lefagy. Eddig amúgy csak android-on próbáltam megnyitni őket. Szóval nem tudom, hogy pc-vel is ugyan ez történne. Az edge böngésző ami állítólag kevesebb ram-ot használ még az is összeomlik ha egy kicsit hosszabb fájlt töltök fel. Valaki tud valamilyen megoldást erre a hibára?

márc. 6. 10:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Te csináltad a projektet, te tudod, hogy milyen technológiát, algoritmusokat, libeket használtál. Ez az infó nélkül max annyit lehet mondani, hogy vegyél több ramot, zárj be minden mást, ja csak javascript kell akkor keress egy javascript engine-t böngésző nélkül.

De az igazi az lenne, ha a kódodat megjavítanád

márc. 6. 10:34
 2/6 anonim ***** válasza:
39%

A HTML - mint a nevében is benne van - csak egy, a weboldal szerkezetét leíró nyelv, azzal nem tudsz audio fájlokat feldolgozni, ahhoz kell valami kliens oldali (alkalmasint Javascript, de a WASM sem elvetendő) illetve szerver oldali programkód.

Ha ezt valóban a kliens oldalon dolgozod fel, az kemény meló a gépnek: egy audio CD minőségű tömörítetlen hang másodpercenként 44100 Hz * 16 bit * 2 csatorna = 1411200 bit vagyis 176,4 kbájt, vagyis egy 3 perces (átlag kb. ilyen hosszú egy popszám) zene 31,752 MB - azt egyszerre a kliensoldalon kezelni szép teljesítmény.

Jó lenne látni a forráskódot, hogy láthassuk a probléma forrását.

márc. 6. 11:04
 3/6 anonim ***** válasza:
23%

2

30MB-ot kezelni egyszerre miért lenne szép teljesítmény?

márc. 6. 11:25
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
#3: Böngészőben, kliensoldalon Javascripttel.
márc. 6. 11:33
 5/6 anonim válasza:
#3: Báttya leragadt a 2000-es években. 30 MB-os fájl LoL, több gigás riport fájlokat kezel a kliens oldali böngésző gond nélkül.
ápr. 20. 11:16
 6/6 anonim ***** válasza:

#5:

1. "Báttya leragadt a 2000-es években." - argumentum ad hominem érvelési hiba. Szakmaiatlan, fórumképtelen.

2. Nem írtam olyasmit, hogy böngészőben nem lehetne kezelni. Csak azt, hogy:

- pusztán HTML-ben nem lehet, hisz az csak a weboldal szerkezetét leíró nyelv

- kliensoldalon, pusztán Javascripttel (lásd: #4-es hozzászólásom) "szép teljesítmény", nem épp optimális teljesítményt biztosít (pláne hangszerkesztésnél, ami erőforrásigényesebb feladat)

3. Továbbra sem tudjuk, hogy a kérdező milyen megoldásokat használ - például alkalmaz-e WASM-t (ami tud némi teljesítménybeli javulást okozni - például: [link] ), Web Workers API-t (ami lehetővé teszi, hogy a folyamatok a háttérben fussanak - [link] - így nem "omlik össze", "fagy le" az előtérben futó alkalmazás), vagy hogy a "audio normalizáló, auto gain stage, eq match" hogyan került megvalósításra

ápr. 20. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Lehetséges már AI-val néhány rövid jelenet le-, vagy átszinkronizálása?

A youtube-on sok olyan videó van, ahol egy-egy film rövid jelenetét teljesen átszinkronizálnak, méghozzá az eredeti színészek hangjára megtévesztésig hasonlóan. Van egy film, ahol egy-egy mondatot és szót szeretnék újraszinkronizálni. Ez lehetséges volna? Illetve...

Az oldal tetejére bal oldalra elhelyeztem egy logót, jobb oldalra pedig néhány menüt (Rólam, Kapcsolat..stb). Hogy tudom elintézni, hogy a menük középre kerüljenek?

Próbáltam justify-content: center; - rel, de nem működik. Flexbox-szal és space-between-nel tudtam elérni, hogy a lap két végébe kerüljön a logó és a menük. (Még nagyon kezdő vagyok..) A menük egyébként HTMLen belül így vannak: nav->ul->il

Miért van az hogy programozási nyelvtől független néhány függvény így néz ki: pl. len(variable), más függvények meg így: pl. variable.append()?

Most hogy így ezt írtam megötlött valami a fejemben! Az lehet, hogy amikor nem adunk a függvénynek értéket, akkor van az 1. variáció, amikor meg kell neki érték, akkor meg a 2.?

Lenne két java programom GIT -en amit pályakezdő referenciának szánnék. Valakinek,aki legalább néhány éve dolgozik már lenne kedve megnézni és véleményezni?

Git linket privát üzenetben küldöm! Az érdekelne,hogy így ebben a formában van e értelme már csatolni mint PÁLYAKEZDŐ referenciát? Ha úgy találod, hogy egy kalap xyz akkor is egy kicsit bővebb kifejtést kérnék,hogy tudjam miért.

Hogyan lehet telepíteni Windows 10-et számítógépre? A helyzet a következő:néhány hónappal ezelőtt mesterhez vittem a gépet, aki telepített Windows...

Szerintem nem eredeti, és ezért hamarosan törlődik, megszűnik. Mit tehetnék? Megoldhatom-e egyedül, illetve lehet-e ingyen telepíteni? Unom már a mestereket, mindig átvágnak. :(

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!