Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Php-ban hogyan rendezzek...

Php-ban hogyan rendezzek sorba egy két dimenziós tömböt?

Figyelt kérdés
nekem például a kétdimenziós tömb összes elemének a második elemére szeretnék szűrni tehát; t[0][2] t[1][2] és így tovább. Most láttam a usort utasítást, de ott nem tudom szám szerint megadni, csak ha nevesítve van a tömb oszlopa (sora). Segítséget előre is köszi

2013. szept. 30. 17:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Ahogyan bármelyik másik programnyelvben, rendezés tétel megfelelő alakításával.
2013. szept. 30. 19:45
 2/7 A kérdező kommentje:
nincs rá kész függvény?
2013. szept. 30. 21:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Életemben nem phpztam, de ha küldesz egy csokit fél óra alatt megcsinálom...
2013. szept. 30. 21:19
 4/7 anonim ***** válasza:

" nincs rá kész függvény?"

Nincs PHP dokumentáció?

2013. okt. 1. 07:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Tömbön belüli elem rendezésre van nyelven belüli függvény.

[link]

Ctrl+F és keress a "sort" kifejezésre. Amiket találsz az mind rendezési fgv.

2013. okt. 1. 09:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez most komoly? Mennyi idő legépelni egy rendezést a 2 dimenziós tömbödre? 1,5-2 perc? Ennyire ne legyünk már lusták. AZ ilyeneket egyszer kell megírni, utána már bárhol fel tudod használni. Minek akar programozni az ilyen?
2013. okt. 1. 11:31
 7/7 2xSü ***** válasza:

> Most láttam a usort utasítást, de ott nem tudom szám szerint megadni, csak ha nevesítve van a tömb oszlopa (sora).

Ezt most nem igazán értem.

usort($tomb, function($a,$b) {

if ($a[2]==$b[2]) return 0;

if ($a[2]>$b[2]) return -1;

return 1;

});

Ezzel mi a gond? Esetleg ha ez nem jó, akkor tudnál adni egy példát egy ilyen rendezendő tömbre?

2013. okt. 2. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Kopmlett matrixot (két dimenziós tömböt) hogy másoljak le úgy, hogy ne legyen az új matris és a régi matrix között korai kötés?

Listánál ez könnyű, mert az elemeit hozzáadom egyesével, a matrixnál, akkor korai kötés lesz

C++ nyelvben, hogyan oldható meg?

Egy egy dimenziós, nem különbözô elemeket is tartalmazó tömb elemeit hogyan rendezem számlálós rendezéssel?

Valaki légyszíves segítsen nekem, a programot hogy tudom elkészíteni, mert egyszerűen nem értem a dolgokat :S persze nagyon rajta vagyok az ügyön...

Készítsen C# konzol alkalmazást. Olvassa be a mellékelt fájlban levő két dimenziós táblázatot, és a jelen levélben levő minta szerint listázza! A mellékelt file első sorában vesszővel elválasztva a táblázat sorainak és oszlopainak száma van. Hozza létre a...

Hogyan tudok dinamikus 2D-s tömböt létrehozni c-ben?

Szeretnék létre hozni egy 2D-s tömböt. Úgy hogy a felhasználó adja meg mekkora, hányszor hányas legyen a tömböm. Kérlek segítsetek iszonyatosan fontos :(

Index Out of Range C#és progelmélet?

C#környezetben programozok. Hogy lehet egy kétdimenziós tömbben, egy adott (i,j) pontot körülvevő elemek értékeit meghatározni, úgy, hogy ne legyen IndexOutOfRange?

Két dimenziós tömbben, hogyan csináljam meg?

Sziasztok. Már előre elnézést kérek, ha egy kicsit hülyén írom le a kérdést, de nem tudom máshogy. Na szóval az lenne a feladatom, hogy c++-ban egy két dimenziós tömbben[4][4] az az 4*4es tömbben írjak ki előre megadott számokat csiga alakban. Leírom, hogy lássátok,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!