C++ -ban miért ír 373-at?
Ezt írtam be:
int num = 0565;
cout<<num<<endl;
Futtatáskor 373m-at írt ki. Nyilván azért nem 565-öt, mert előtte van a nulla. De mégis, mi az oka, hogy 373-at ír ki? Mármint miért nem mondjuk 379-et? Miért pont ezt az értéket számolja ki? Mit végez el a háttérben, ami ezt a végeredményt adja ki?
Ez figyeljétek:
unsigned int num9 = -5356778;
cout<<num9<<endl;
Ennél meg 4289610518-t írt ki.
Miért? Mi az oka? Miért pont ezt a számot?
"Hogy jött az, hogy egy egész számot nullával kezdj?"
Néhány napja kezdtem, és most kísérletezek vele.
Mit értesz oktális szám alatt?
Nyolcas számrendszerbeli számot?
"Megint Te?"
Igen. Nem tudom máshol feltenni a kérdéseimet. Ha 1000 lesz, akkor ennyit fogok feltenni. De ha gondolod, akkor privátban is beszélgethetünk erről, ha nincs ellenedre (vagy akárki mással, akinek nincs ellenére), és akkor ott privátban kérdezek. De ha zavarnak a kérdések, akkor nem muszáj válaszolni, vagy max elküldesz az anyámba. Úgy gondolom, hogy sokkal értelmesebb itt töltenem az időmet, mint a politika rovatban egymás szitkozódását olvasgatni. Ez van, ha unod a kérdésem, hát ne válaszolj, majd csak valamikor megkapom rájuk a választ, vagy ha nem, akkor legföljebb buta maradok. De ezzel a válasszal nem akarok megsérteni senkit. Ha mégis sikerült, nyugodtan jelentsd.
"Hol láttál te bárhol is decimális számot nullával kezdeni?"
Sehol, de ahogy már mondtam, szándékosan kezdtem nullával, mert nem tudtam, hogy mi fog történni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!