Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi célt szolgál ez a javascrip...

Mi célt szolgál ez a javascript kód?

Figyelt kérdés

Már sok helyen láttam, hogy használják.

<script>

(function(i,s,o,g,r,a,m)

{i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function()

{

(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-2195009-59', 'auto');

ga('send', 'pageview');

</script>

2016. jún. 30. 20:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Betölti a google analytics követőjét, create résszel azonosítja az oldalt, és elküld egy oldalmegtekintés eseményt az analyticsnek.
2016. jún. 30. 20:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha pontosabban érdekel, i,s,o,g,r,a,m változóként fogadja a következő paramétereket:

window objektum, document objektum, script mint string, egy link, és egy ga string, ez ugye az 'r' változóig terjed, az 'a' és 'm' dinamikusan jön létre.

a window-ba betölti a kapott argumentumokat (amiket előbb soroltam), majd létrehoz egy dátum objektumot és szorozza 1-el, így időbélyeget kap és eltárolja. Létrehoz az s -be (document) egy o változóban kapott elemet (script-et) és ezt az eddig üres 'a'-ba teszi. Az 'm'-be lekérdezi az összes script taget. A létrehozott script elemnek az async tulajdonságát (aszinkron) 1-re állítja (igazra), src attribútumát pedig az átpasszolt linkre, majd beilleszti a létrehozott, linkkel ellátott scriptet a legelső már létező script tag elé, a böngésző ezt észleli és letölti a linkjében szereplő javascript filet.

Kicsit kusza a változó nevek rövidítése miatt :)

2016. jún. 30. 20:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Illetve még kiegészítem, hogy azért ilyen bonyolult mert ez ennek a szabványos módja, rendesen létrehozni az elemeket és beállítani őket, nem pedig document.write vagy innerHTML-el bedobni, hogy majd kezd vele valamit a böngésző.
2016. jún. 30. 20:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi ez bőven kielégítő válasz volt. Az a helyzet, hogy elgondolkodtam és nem tudnék megírni egy ilyet.
2016. jún. 30. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!