Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Festett szőke hajú lányok!...

Festett szőke hajú lányok! TUDTÁTOK?

Figyelt kérdés

"A római kor asszonyai között kevés természetes szőke akadt, ezért a nők nagy része festette haját, őrölt sáfránnyal, és sokat tartózkodtak a napon, hogy hajuk kifakulhasson, ezáltal elnyerje azt a színt, amelyet oly nagyon óhajtottak és kedveltek. Az asszonyok nagyobbik százaléka azonban ezt nem tehette meg, de volt egy női réteg, akiknek bizony mindez módjukban állt. Ők voltak a kurtizánok."

[link]

Na, ezért repülnek a pasik a szőkékre és ezért hiszik, h könnyen kaphatóak... És tényleg :DDDD

2014. máj. 12. 17:47
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
Tudtam, de nem érdekelt. Az régen volt, mostmár csak a szőke nös vicceket kell elviselni. Most nem, mert vörös vagyok most, csak régebben. Valamilyen génmutáció eredménye a szőke haj, és pont azért találta ki a természet, mert éppen akkor nagyon szükség volt a szaporodásra és a sok barna között feltűnő volt az ilyen haj és vonzó, egyébként. 23/L és egykor szőke válaszoló :)
2014. máj. 12. 18:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam ilyesmit régen, habár nem igazán érdekelt a téma.

Szőke vagyok, ennek ellenére nem vagyok könnyen kapható egyáltalán, sőt... inkább az ellentéte. Az hogy ki milyen könnyen kapható nem a hajszínén múlik, sokkal inkább a gondolkodásmódján, neveltetésén, értékrendjén és a többi.

2014. máj. 12. 21:55
 3/4 anonim ***** válasza:

A hajszínnek szerintem ma már semmi köze nincs a könnyen kaphatósághoz, régen meg annyi minden történt... (pl a vörös hajúakat boszorkánynak gondolták)

Voltam festett szőke (természetes hajszínem is az, csak sötétebb árnyalatú), nem voltam akkor sem könnyen kapható (sőt, mivel ez 16-18 éves korom között volt, még barátom sem volt), és most sem vagyok az, (festett) vörösesszőke hajjal...

2014. máj. 22. 10:22
 4/4 anonim ***** válasza:

A legősibb foglalkozást végzők között megtalálható volt minden etnikum, haj és szemszín...a szolgáltatást vásárlók között ugyanis volt egy csomó ízlés, pont úgy mint ma.

Ha megnézed mondjuk a felnőttfilmes választékot, van minden, tetovált, szőke, barna, fekete, ázsiai, afrikai...

És természetesen a szakma követelménye, hogy jól kell kinézní, így jó sokat piperészkednek. Ez meg általában magába foglalta a kor és hely divatját...mondjuk pont a szőkítést.

Ami közös, hogy mindig a mindenkori egzotikumot keresik előszeretettel.

A rómaiaknál ugyebár a jó kis olaszos sötét haj, sötétebb bőr volt az átlag, így a szőke volt az amit nem kaptak csak úgy meg otthon.

Az angol-szász kultúrában mindenki vörös vagy szőke volt, ott barnára festették a hajukat.

A könnyen kaphatóság meg egyéni döntés. Ahhoz viszont nagyon nagyon hülyének kell lenni, hogy elhidd, hogy ha valaki befesti a haját, azáltal "könnyen kapható" lesz. El kell hogy keserítselek, egy nő hajszínétől nem lesznek vonzóbbak a férfiak. ha rusnya a fejed, kenhet a csaj magára peroxidot literszámra, akkor se fogsz kelleni. Sz ar ügy.

2014. máj. 22. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!