Miért van ma már szinte minden nőn minden nap alapozó a "férfiakkal szemben"?
1. Megszokott rutin.
2. Szeretünk egy kicsit tökéletesek lenni.
3. A saját és az ellenkező nem pozitív visszaigazolása sokat tud lendíteni azon aki önbizalomhiányos.
4. Ma már aki nem olyan mint a többi kirekesztik. Be kell illeszkedni a tömegbe.
5. A szépség és a szörnyeteg alapján a szépségre törekszik a média is. Ha nem akarnánk akkor is ott lenne a manipuláció.
A ffiaknál ez nincs. Nagy részben!
Hát nemtudom, én nem ismerek egy lányt sem, aki ne merne kilépni alapozó nélkül, férfit viszont igen. :D
Max akkor szoktunk alapozót viselni, ha teljes sminket készítünk, mert ahhoz kell, az viszont nem a férfiaknak szól, a saját szórakoztatásunkra csináljuk, mert szeretünk sminkelni, ez van.
Mert a nőktől elvárják, hogy szép kis babaarcuk legyen. Kevés férfi az, akinek inkább a markánsabb vonások tetszenek. A bőrhibák meg csak még inkább rontanak a kevésbé babás arcon.
A férfiakkal szemben nincs ilyen elvárás.
Bár én nő vagyok, sminkelek is (de nem vakolok, csak szolidan) de azt én sem értem, aki még a szememet sem viszi le belőtt haj és smink nélkül.
"Azért, mert a férfiak 80%-ánál alapkövetelmény,"
10-ből 9 férfi ismerősöm arra szavaz, hogy "inkább ne!", még a minimális sminkre is.
Persze ez ellentétben áll azzal, hogy a szépet nézik meg inkább.
Kérdező!
Milyen korosztályban nézelődsz?
Az én legtöbb ismerősöm csak 30 felé kezdett alapozót használni. Előtte középiskolában, egyetemen nem. És még most is inkább a természetességet választják, csak akkor sminkelnek rendesen, ha valami összejövetel (pl.: céges vacsora) van.
9:
huszonéves srácokról nyilatkoztam. És még én is bőven huszonéves vagyok. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!