Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért mondják sokan, hogy az...

Miért mondják sokan, hogy az ápoltság nem pénz kérdése?

Figyelt kérdés

Vagy legalábbis nem drága.

Mondjuk akinek normál haja/bőre, szép fogai vannak alapból, annak nyilván nem is.

Viszont amennyiben nem, akkor:

-Jó minőségű sampon, hajpakolàs, olaj

-Arclemosó, tonik, szemkörnyékápoló, arckrém (érzékeny bőrre ez kisebb vagyon)

-Tusfürdő, bőrradír, testápoló, dezodor

És akkor ugye ott van a fogorvos, ami esetemben alapból 30 ezer félévente (professzionális tisztítàs), amihez hozzájön még az esetleges tömés ára, ha épp kell, ill szerencsétlenebb esetekben a híd/korona/akármi

És akkor még nem sminkeltem, nem látott fodrász....

Szóval, az alap ápoltsàg sem épp kis összeg azért...

2017. okt. 26. 08:07
 1/8 anonim ***** válasza:
69%

Az ápoltság nem a pénztől függ.

Akkor már ápolt vagy ha rendbe vannak téve a körmeid, meg van mosva a hajad, nincs hónaljszagod és rendezett vagy. Az már mellékes hogy ki mennyi pénzt költ erre. De szerintem havonta egyszer elmenni kozmetikushoz vagy venni hajápolási szereket nem vág földhöz senkit.

2017. okt. 26. 09:03
 2/8 anonim ***** válasza:
55%

Sampon nem attól jó, hogy milyen márkájú és milyen drága. Egy olcsó sampon is lehet jó. Az is tisztít.

Hajpakolást nem használok, pedig lenne rá pénz. Régen nem volt hajolaj, mégis szép volt a hajunk.

Nem használok szemkörnyékápolót. Ha ezek használnának, akkor a sztároknak sem kéne ráncfelvarrásra járniuk, csak bekennék magukat. Egy egyszerű hidratáló krém elég, az is csak azért, hogy ne száradjon ki a bőröm.

Tonik sem kell. Sminket bármilyen krémmel le lehet mosni, nem kell drága arclemosó. De mondjuk nem is kötelező sminkelni.

Tusfürdő az egyik legolcsóbb dolgok, deo is. Bőrradír sem kell. Testápolóból is van jó és olcsó.

A fogorvos az tényleg drága.

Smink sem drága és nagyon sokáig elég.

Fodrászhoz évente egy-két alkalommal is elég menni, ha jó a frizurád, de sokan saját maguknak is simán meg tudják csinálni.

Az ápoltság, a tisztaság nem drága. Ha te valami drága sminkcuccot akarsz, meg olyan frizurákat, amit csak fodrász tud megcsinálni, az lehet, hogy drága, de az nem kell az ápoltsághoz.

2017. okt. 26. 09:24
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Amiről te írtál, az nem az ápoltság.

Ha nem használok hajpakolást, nem is lehetek ápolt? Se ugyanezt mondhatnám az általad felsorolt legtöbb felesleges dologra is: hajolaj, szemkörnyékápoló, tonik, bőrradír...nyilván klassz dolgok, de nem ettől lesz ápolt valami.

Hanem a tiszta, levágott, nem rágott vagy túlnőtt körmöktől, mosott, rendben tartott hajtól, zuhanyzástól, fogmosástól. Ezek kis túlzással majdhogynem ingyen vannak.

2017. okt. 26. 09:40
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

Nekem az ápoltság az, amikor egy ember naponta minimum egyszer fürdik. Nem zsíros a haja, nincs testszaga, le vannak vágva a körmei, nincs száj szaga, tiszta ruhákban és tiszta cipőben jàr.

Ezek közül egyik sem pénz kérdése!

A többi, amiket felsoroltál csak plusz dolgok.

2017. okt. 26. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Jah, akinek nem extrém zsíros, pattanásos az arca még a fejbőre annak elhiszem, hogy nem kellenek a drága, márkás cuccok...
2017. okt. 26. 10:35
 6/8 anonim ***** válasza:
29%

Sampon: magyar markat hasznalok, ami jo minosegu, de az ara nevetseges es keves helyen lehet kapni, igy 1 liter sampon 600 forintba kerul. Havi szinten ez mondjuk 300 forint.

Balzsam ugyanaz a marka, 1 liter 800 forin. 4 honapra eleg a hatkozepig ero dus hajamra. Ez havi 200 forint.

Hajolaj: ebbol DM-ben kaphatot hasznalok, atlag 2 honapra eleg az 1500 forintos. Ez igy 750 forint egy honapra.

Arclemosoknak a tobbseges egy vacak, ami csak tovabbi borproblemat okoz, igy en himalajai soszappant hasznalok vagy teafaolajas szappant. Ezekbol evente ketto kell, tehat evente kb. 2000 forintot koltok arclemosasra. A tonik vegkepp egy alkoholos felesleges szar. Arckrem pedig mar vannak jo minoseguek 2-3000 forint kornyeken erzekeny borre is.

Dezodor 6-700 forint. Testradir, borradir szinten 2 ezer alatti kiadas (es akkor mar teljesen termeszetes yves rochert veszel). Testapolo szinten.

Szoval, nem nem penz kerdese, csak utana jarase.

2017. okt. 26. 13:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Az ápoltság nekem is azt jelenti, hogy egy ember tiszta, nem koszos, nem büdös, pl. tiszta és rendezett a haja, a körme sem szakadt és retkes.

Ugyanakkor a többi már abszolút az adott emberen és az igényein, adottságain múlik. Ahhoz, hogy én normálisan nézzek ki, elégedett legyek magammal és jól érezzem magam a bőrömben, bizony jóval többet kell költenem magamra az alapokon túl. Lehetséges, hogy van akinek akármilyen sampon jó (minden márka, minden fajta stb.), de nem mindenkinek. Én is kipróbáltam már pl. csomó sampont, különböző márkákat, olcsóbbat és drágábbat is stb., és van egy kedvencem, amivel elégedett vagyok mert érzem a különbséget, valamelyik sampontól kb. ugyanolyan zsíros a hajam, mint a hajmosás előtt, ragad stb. Használok balzsamot és hajvégápolót is, ez szintén egyéni preferencia kérdése, ezekkel sokkal szebb, ápoltabb és kezelhetőbb a hajam. A bőröm elég problémás, használok bőrradírt, arclemosót, hidratáló krémet, ezek szerintem mind olyan termékek, amiket jól meg kell választani, valakinek a legolcsóbb válik be, míg valakinek csak a drágább. Biztosan van olyan is, aki mindezek nélkül tökéletesen megvan, de én undorítóan néznék ki, ha ezeket nem használnám és nagyon nem keltenék ápolt hatást... A tusfürdő, testápoló, dezodor ugyanez a kategória, ha valakinek érzékeny a bőre, akkor ezt ugyanúgy meg kell válogatni, hogy melyiket használja, amely nem okoz semmilyen irritációt stb. Valamint ezen felül még jön a fodrász, ami szintén nem egy olcsó mulatság, főleg hosszú haj esetén, amivel minden drágább... Valamint a sminkelés, amit valaki szeret és valaki nem (erről ugyanez a véleményem, hogy ami beválik az egyiknek, az nem biztos, hogy a másiknak is jó lesz). A fogorvos olyan szempontból más kategória, hogy egyes kezelések támogatottak (mondjuk én magánorvosoz járok mert a körzeti orvosom az katasztrófa), tehát nem feltétlenül kell fizetni értük, de az esztétikai jellegűek pl. fogszabályozó, fogpótlás már nagyon drágák.

Szóval szerintem ahhoz, hogy az ember alapvetően ápolt legyen tényleg nem kell sok pénzt költeni mert akármilyen tusfürdővel lefürdik, megmossa a haját és használ egy dezodort, levágja megtisztítja a körmét, és akkor így már nem is büdös, nem is koszos. Ugyanakkor ahhoz, hogy valaki ténylegesen jól nézzen ki, csinos legyen és valóban igényes, ápolt legyen a megjelenése, ahhoz már több pénz és több idő ráfordítás szükséges. Az, hogy ez kinek mit jelent, pl. valaki sminkel-e vagy sem stb., az már egyéni dolog.

2017. okt. 26. 15:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Például a férjem egyik haverjának a barátnője sokat költ magára. Mindig sminkel, felöltözik csinosan, jól áll a haja, DE! mégis mindig kellemetlen a szaga. Volt olyan is, hogy rendesen izzadtság szaga volt. Na hiába a szép smink meg a drága ruha, fodrász stb, ha az alapvető tisztálkodást képtelen megtenni, mert vagy nem fürdik, vagy nem használ dezodort. Szóval nekem ő igénytelen, akármennyit is költ magára.
2017. okt. 26. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!