Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Szerintetek hány éves kor...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek hány éves kor körül alakul ki az, hogy az emberek nem szégyenlősek a saját nemü előtt intim helyzetekben?

Figyelt kérdés

Egy lány is,erősöm,aki 22 éves nem akar menni tüdőszűrőre,mert ott más nők előtt kell levenni a felsőjét.

Egy másik is,erősöm azt mondta,hogy az idős nénik lazán ledobják a melltartót..

Vannak fiatal fiúk,akik nem szeretnek pl konditeremben öltözködni,mert ott meglátják a farkukakt,stb..

Szóval kb milyen korban alakul ez ki,hogy az ember levetkőzi a gátlásait?

Nálatok mikor történt meg?Van olyan,aki még felnőttként is nagyon szégyenlős a saját neme előtt is?

Kort is,írjatok!

2016. jún. 27. 19:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én sose voltam szégyenlős senki előtt sem. Szóban is simán beszélek intim dolgokról, akár rokonokkal is. Nincs ebben semmi.

24F

2016. jún. 27. 19:02
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez emberfüggő.
2016. jún. 27. 19:06
 3/13 anonim ***** válasza:
76%

Nekem ez olyan 20-21 éves koromra alakult ki. Régen elég vékony alkatú voltam. 190 centihez csak 72 kg voltam, eléggé pálcikaember. És zavart már az is, ha csak átlagos alkatú emberek előtt kellett lennem.

Amikor elkezdtem akkoriban gyúrni járni, akkor 2 év alatt 15 kilót szedtem fel (jórészt izmot) és azóta már nincsenek ilyen gátlásaim.

27/F

2016. jún. 27. 19:07
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
nálam kb fél-1 éve alakult ki, most 23 vagyok, nudizni is elmennék gond nélkül
2016. jún. 27. 19:10
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon sokat számít a család és a nevelés, bár az emberek nem sokat beszélnek róla, de egy ember életét nagyban meghatározza, hogy a szülei hogyan nevelték, mennyit meztelenkedtek előtte, mennyire volt ez otthon normális és hogyan szokta meg.
2016. jún. 27. 19:12
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem kortól függ szerintem, én sose voltam ennyire szégyenlős.
2016. jún. 27. 19:19
 7/13 anonim ***** válasza:

Sosem voltam szégyenlős, de a szituáció is fontos. Volt, amikor nem szerettem a suliban az öltözőben vetkőzni, mert akadt pár olyan lány, akik előszeretettel vizslatták és kritizálták a többiek testét, esetleg alsóneműjét. Azon kívül nyilván zavarban lennék egy olyan helyzetben, amikor mindenki nyakig fel van öltözve, csak én vagyok (fél)meztelen. Ez alól is van kivétel, például orvosnál, ahol indokolt a ruhátlanság és szakmai szemmel figyelik a testemet.

Átlagban sose volt problémám a meztelenkedéssel, igazából még férfiak előtt sem. Volt már, hogy rámnyitottak fürdés közben, öltözködés közben, de szaunában is ücsörögtem több, szintén ruhátlan emberrel. Pedig nem vagyok elégedett a testemmel egyáltalán és egy röpke pár éves periódust eltekintve soha nem is voltam.

2016. jún. 27. 19:26
 8/13 A kérdező kommentje:

3-as ez is egy érdekes nézőpont,hogy te az alakoddal nem voltál elégedetlen,és ezért voltál gátlásos,tehát nem az intim területeid miatt voltál gátlásos.

Pl az a lány,akiről beszéltem neki szép mellei vannak,mégis szégyenlős.

Mondjuk fiúknál talán másabb,mert a farok annyira nem szembetűnő,mint a női mell,és ugye szinte mindenkinek hasonló,a férfiakra talán kevésbé jellemző a gátlásosság..

2016. jún. 27. 19:26
 9/13 anonim ***** válasza:

8:

Ez teljesen így van.

Sok családban is a férfiak nyugodtan és lazán meztelenkednek (apák, fiúk) egymás előtt és a női családtagok előtt is. De a női családtagok jellemzően takargatják magukat a férfi családtagok elől és sokszor még egymás elől is.

2016. jún. 27. 19:38
 10/13 anonim ***** válasza:

Gyerekkorunkban nem hiszem, hogy szégyenlősek lennénk sem a saját, sem a másik nem előtt, és nagy általánosságban az emberek később sem szégyenlősködnek a saját nemük előtt. Sok lánnyal osztozkodtam már öltözőn, de nem emlékszem rá, hogy valaha is gondja lett volna valakinek a villantásokkal.

Persze tényleg más, ha vizslatják az embert...

Talán szégyenlősebbek azok, akik nincsenek kibékülve a saját testükkel, vagy akikben van egy kis biszex hajlam.

2016. jún. 27. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!