Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Menstruáció alatt szoktátok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menstruáció alatt szoktátok hagyni, hogy párotok belétek élvezzen? Mekkora az esély a terhességre?

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk együtt, én 23, párom 27.

Tegnap reggel megjött a menzeszem. Bőséges vérzés görcsökkel.

A pesszáriumom cserére szorul de váltani akartam úgyhogy már gélt sem vettem hozzá, így alakult a dolog...

Arról volt szó, hogy nem élvez belém, de nem szoktunk védekezés nélkül együtt lenni és "elszámolta magát" vagy hogy mondjam.

Rohannom kellene a patikába vagy szinte kizárt, hogy ebből baba legyen?

Párom bevállalná ha úgy alakulna de én még nem szeretném.

jún. 19. 09:20
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
igen, nagyon kicsi
jún. 19. 09:24
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem hiányoztam biológia órán. Tudom, hogy a spermium napokig túlél odabenn. De elvileg ovuláció alatt is elég kicsi az esély a teherbeesésre. (20-30%) Menzesz alatt ez közelít a 0-hoz.

Nem szeretnék feleslegesen hormonokat szedni de azért most kicsit izgulok.

Kérlek írjatok tapasztalatot, esetleg fogamzásgátló eszközt is mert a pesszárium kényelmes volt de egyre nehezebben és drágábban tudok hozzá gélt rendelni.

Tapaszon, hüvelygyűrün és spirálon/rézgyöngyökön agyalok.

jún. 19. 09:34
 3/10 anonim ***** válasza:
36%

Én a helyedben beszedném az esemény utáni tablettát.

Egy gyerek nem bevállalás kérdése hanem felelősség. Lehet most ezt mondja de a gyerek születésekor is ezt fogja mondani netán 10 év múlva?

Ne kockaztass ha van eszed.

jún. 19. 10:15
 4/10 anonim ***** válasza:
30%
Óvszer. Szívesen.
jún. 19. 11:29
 5/10 anonim ***** válasza:
61%
Szoktam hagyni igen. Még sosem volt belőle gond. Matematikailag szinte nulla az esélye, hogy abból legyen valami.
jún. 19. 11:45
 6/10 anonim ***** válasza:
61%
Szinte 0!
jún. 19. 15:51
 7/10 anonim ***** válasza:
49%

Igen, menzesz alatt mindig belèm èlvez, nálunk nincs és nem is volt ebből problèma. Valójában régóta nem is használunk semmit, csak megszakítást, és azzal sincs problémánk évek óta.

Akkor sem volt gond mikor ( hormonmentes) gyógyszerrel védekeztünk.

Egyetlen rövid terhességem volt, akkoriban gyógyszerrel + megszakítással védekeztünk mindig, menzesz alatt is. Egyetlen rèszeg èjszakát leszámítva. Remèltük hogy nem lesz gond, de beütött. Hormonos gyógyszereket meg nem szedhetek, így esemény utánit sem vehettem be, szóval 50-50 volt az esèly, ès egyszeri alkalomból beütött.

Szóval amikor bármilyen módon is vigyáztunk, nem volt gond, csak akkor amikor 1x semmivel nem vèdekeztünk ès belèm is èlvezett.

De ez rátok nèzve nem jelent semmit. Állítólag ilyenkor, menzesz alatt is van esèly a terhessègre, csak nagyon minimális.

jún. 20. 02:05
 8/10 anonim ***** válasza:
47%

Menstruáció alatt, ha normális ciklusod van, akkor kizárt dolog a teherbeesés. És, ha VALÓBAN menstruáció!

Viszont az abszolút terméketlen időszak, amikor kizárt a terhesség az az ovuláció utáni és a menstruáció ELŐTTI időszak.

Az az időszak, amikor már megvolt a peteérésed, az 12-24 óráig életképes, után a szervezeted a menstruációra készül fel, az idő alatt nem érik meg újabb petesejt. Ez normális ciklus esetén 10 nap.

Menstruációval viszont új ciklus kezdődik, és "kiszámíthatatlan", hogy mikor érik meg a következő petesejt.

Mondjuk van olyan, hogy valakinek 5-6-7 napos a menstruációja, ha mondjuk a 6. napon beleélveznek, és valami oknál fogva, bármi oknál fogva ebben a ciklusban a szokásosnál jóval korábban érik meg a petesejt, akkor a spermiumok 5 napos(ez nagyon nagyon nagyon max 5 nap, ha IDEÁLIS a körülmény) túlélési idejével egy 8-9-10. napon történő peteéréssel van esély. De ez rendkívül ritka.

A vér és a normál hüvelyi váladék viszont nem jó közeg a spermiumoknak.

Tehát elvileg nagyon nagyon kicsi az esély. Kb. 0.00001%.

Ha teljesen biztos akarsz lenni, akkor viszont válaszd a peteérés(+3nap) utáni és menstruáció előtti időszakot a beleélvezésre, mert akkor kizárt a terhesség.

jún. 20. 09:00
 9/10 anonim ***** válasza:
21%
Menstruáció alatt nálunk tabu a szex, furulya az oké jöhet, más nincs.
jún. 27. 11:26
 10/10 anonim ***** válasza:
55%

Bár én a menzesz vége felé jártam, de még tartott, mikor belém élvezett a férjem, így estem teherbe a fiunkkal.

(Rendszeres, pontos ciklussal.)

júl. 1. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Az lenne a kerdesem hogy julius 20-an volt egy aktusom 2:30-3:00 korul es elszakadt az ovszer,es en reggel 9:10 korul bevettem az escapelle nevu...

termekeny idoszakban vagyok de sokan azzal nyugtatnak hogy nagyon idobe vettem be 6-7 orara aktus utan

Lehet esély a terhességre? (többi lent)

23 éves lány vagyok. A menstruációm általában mindig 28 napra jön meg . Július 28-án kellett volna megjönni, de nem jött. Legutoljára június 30-án jött meg. Mindig óvszerrel védekezünk, az nélkül behatolás sosem történt, aztán leellenőrizzük, fújok bele levegőt és hiba...

Mennyire az esély a terhességre a leírottak alapján? (többi lent)

22 éves lány vagyok. A menstruációm általában mindig 28 napra jön meg . Június 23-án kellett volna megjönni, de nem jött. Legutoljára május 26-án jött meg. Mindig óvszerrel védekezünk, az nélkül behatolás sosem történt, aztán leellenőrizzük, fújok bele levegőt és hiba...

Mekkora az esély terhességre?

A barátnőmmel heti rendszerességgel szeretkezünk, gumival védekezünk, mellette mindig előbb kiszállok, mielőtt elmennék. Ilyen téren nagyon paranoiás vagyok, rengetegszer mosok kezet ujjazás előtt, két aktus között pedig letisztogatom magam az esetek túlnyomó...

Van esély terhességre?

Sziasztok. Akármilyen buta kérdés, inkább megkérdezem itt. Szóval kb 3 hónapja minden hétvégén találkozom a párommal és akkor csináljuk is a dolgot. Durex extra safeval védekezünk és mielőtt elélvez kihúzza, hogyha véletlen kiszakadt volna akkor ne legyen baj....

Barátommal 30.-an voltunk együtt, és kiszakadt az óvszer aztan elment. 31.-re volt kiírva a menstruacióm de azóta nem jott meg(4 napja késik),...

Rohadt sokat stresszelek emiatt, december 12-18ig volt termékeny időszakom a naptár szerint. A ciklusaim hossza változó 28-31.nap között, de volt hogy 8 napot késett.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!