Más is úgy érzi, hogy nem érdemes (kérésre sem) ajánlani filmet, zenét, könyvet másoknak?
Van ez a mondás (eredetileg a Bibliából), hogy „Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.”
Mert nagyon sokszor, amikor értékes, tartalmas filmeket, könyveket, zenéket ajánlottam, mindig megkaptam, hogy sznob vagyok stb. És a sznob mellé kaptam ám még rendesen csúnyább dolgokat is.
Így aztán szépen lassan abba is hagytam, mert ilyen emberekkel inkább többször szóba sem állok, nemhogy segítsek nekik, ha már maguktól képtelenek jó filmeket, könyveket, zenét találni.
Ti mit tapasztaltok?

Örülök, hogy akkor még vannak rendes emberek.
Első, és tudod, hogy mi a legrosszabb? Amikor nem a szemedbe mondják: az elmúlt hetekben kétszer is kerültem olyan helyzetbe, hogy nem vették észre, hogy ott vagyok (nagy a céges raktár, ill. nagy a ház, ahová meghívtak), és „nagy élmény” volt hallani, hogy mekkora beképzelt ember tartom magamat...

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. S a szeretet nem szűnik meg soha."
1. Kor. 13. 4-8
A gyk.hu-s javaslataimra kb. 70 % nincs látható reakció, 25 % megköszönés, 5 % valami negatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!