Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért tartjátok jónak a...

Miért tartjátok jónak a Trónok harcát?

Figyelt kérdés

Anno, még az országban lévő nagy hype előtt láttam az első pár részt, ami nem igazán fogott meg. Később is láttam 1-2 részből egy kicsit, de akkor sem. Nekem túl vontatott volt, túl sok karakter volt, kb. mint egy fantasy-barátokközt. Nem önmagában csak a karakterek száma, hanem ahogy kevertek.

Szóval nem fogott meg, de a jelenség érdekelne. Miért is szeretik ennyien? Van 2 nagy rajongó ismerősöm, de tőlük nem nagyon kaptam választ... Hogy sokszor az hal meg, akire nem is gondolnék. Ezt úgy igazából nem tudom hova tenni. Ha mindig meghal egy szereplő, akit megkedveltem, az miért jó? Ha csak azért hal meg, hogy legyen valami fordulat, akkor ez nem válik unalmassá pár ilyen fordulat után? És hogy halnak meg, tényleg nem gondolná az ember? Tehát megy valaki az utcán, és meghal? Gondolom azért zajlik valami esemény, ahol meghal az illető, mint pl. most az esküvőn vagy min.

Ezen felül még pár helyen olvastam, hogy azért is jó, mert sok benne a szexjelenet és hasonlók. Egy HBO sorozatnál ez miért meglepő?

Szóval ezeken kívül szerintetek miért jó? A könyvet nem olvastam, arról nem tudok nyilatkozni, de lehet, hogy jobbnak tartanám a sorozatnál.

Megbántani senkit sem szeretnék, szóval ezt ne fikázásnak vegyétek, nem az akar lenni. Egyszerűen a véleményem, és megértem, ha szeretik az emberek a sorozatot. Csak kíváncsi vagyok rá, másoknak mit nyújt, amit nekem nem.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2014. máj. 8. 01:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Nos, én elkövettem azt a hibát, hogy előbb megnéztem a Trónok harca 3 évadját. A sorozat maga az elején tényleg döcögős, ráadásul a kezdeti kedvenc karaktert ki is végzik hamar. (Ned Stark) De elég gyorsan elkezd pörögni az esemény, és egyre jobban érdekli az embert, hogy kinek szurkoljon vagy kit átkozzon el. Az is jó benne, hogy olyan események is történek amit előre nem is sejt a néző. Váratlanul ér mindenkit, hiszen senki sem arra a cselekményre számít ami bekövetkezik(ettől lesz izgalmas, mert nem a szokásos terv szerint halad mint sok más sorozatnál) Minél több részt néz az ember annál jobban szimpatizál olyan karakterekkel akik az elején utálatosak voltak vagy fel sem figyeltél rá. Egyre izgalmasabb, sokszor vicces vagy éppen szomorú jeleneteket lát. Zajlik rendesen a történet-

Elkezdtem a könyvet is olvasni, már a második kötet háromnegyedénél tartok, és a könyv sajnos kevésbé izgalmas eddig, mert tudom mi lesz- (a sorozat miatt) De végre eljutottam odáig ameddig a 3 évad utolsó része szólt. A könyv most lesz számomra új, és érdekes, mert azt még nem néztem meg sorozatban. De egy biztos. Könyvben még ha hasonlít is a sorozatra, jobban kiadja a történetet mint a film. A karaktereket is másképp képzeled el könyvben mint ami a filmbeli szereplők. Én most kezdem könyvben élvezni az ismeretlen történetet.

2014. máj. 8. 01:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem még a sorozat előtt ajánlották a könyvet, meg is vettem az első kötetet, aminek körülbelül a feléig jutottam el. Feltehető a kérdés, hogy miért csak addig? A válasz egyszerű, mert egyáltalán nem kötött le, ez nem az én világom. Így aztán a sorozatba már bele sem néztem. A könyvet el ajándékoztam, a lényeg hogy az adott személy örült neki. :)
2014. máj. 8. 04:17
 3/9 anonim válasza:

Nálam a móka úgy kezdődött, hogy meg sem akartam nézni a sorozatot, de akkori párom valahogy csak rávett... az első fél órában szétuntam magam, de ahogy kilökték Brant az ablakból, nekem akkora fordulatnak számított, hogy azonnal a következő és következő részt akartam. Hát nonstop sorozatozásra megnéztem az első évadot, persze a szereplők felét nem tudtam hovatenni, hisz eléggé kusza a sok ember :(

De aztán elkértem egy ismerősömtől az első kötetet, és onnantól nem volt megállás. Megrendeltem a másik hármat, remegve vártam az ötödik megjelenését, ahogy most a hatodikét asszem 2 éve :D

A LÉNYEG: ami megszerettette velem, az nem is a sorozat volt, hanem a könyv. Mert nem csak a fordulatok jók benne, hanem a KARAKTERDRÁMÁK, JELLEMFEJLŐDÉSEK. Amikor rájössz, hogy már nem is utálod Jaime-t, és elkezded megszeretni a legelső "gonosz embert", akit az elejétől fogva utálsz... és megérted miért ölte meg a királyt, miért szereti Cerseit, mit miért tesz, és ahogyébred benne a bűntudat, és a jót tenni akarás - csak hogy egyet említsek. Maga az író stílusa is nagyon bejön. NINCS TELI TÁJLEÍRÁSOKKAL, amit utálok, de mégis gazdaag világa van, a KOMPLETT VILÁG, benne a mesék, mendemondák, legendák, történelem... a VALLÁS-beli PÁRHUZAMOK a mi világunkkal, az EMBERI JELLEMEK sokszínűsége, a HATALMI VISZÁLY persze, mert amikor rájössz, hogy nem a főszereplők küzdenek a hatalomért - (na ezt spoiler nélkül megfogalmazni nem egyszerű), vagyis a rejtett hatalom bábja minden király/királynő, a manipuláció sokszínűsége - az valami "mindblowing" (nem tudok magyar szót erre :D )és még van két könyv,a mit ki kell várni.... és sorolhatnám.

Sajnos ezek nekem a sorozatban elvesztek. Legutolsó húzása az volt a sorozatnak, hogy homokosnak állítják be a vörös viperát (nem vagyok homofób, de ezzel a karakter ellen dolgoznak), azért, mert ez így a szenzációra megy rá. És az összes változtatás is ugyanúgy - bár lehet csak azért vagyok így vele, mert olvastam (könyv vs adaptáció - örök vitatéma :D )

Egy szó, mint száz - mert erről órákig tudnék beszélni/írni - , a részletesség, csavarok, mert nem bírom abbahagyni és függővé tesz, de leginkább a karakterek sokszínűsége, de nem a sorozat... azt csak emlékeztetőnek nézem, meg hogy keressem az eltéréseket, hogy spanoljam magam rajta :D

A többi meg ízlések és pofonok... de legalább van véleményed, megpróbáltad megszeretni, és nem a divatból mondod az áment, vagy dobod a követ rá.

Pussz: xD Baba

2014. máj. 8. 04:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Én egyszerűen szeretem a fantasy műfaját. Ha neked nem fekszik, akkor fejre is álhatnak, akkor sem fogod szeretni. Ez már sok embernek alapvetően probléma, szóval ha valaki nem szereti a fantasyt, akkor nem kell erőltetni.

A halálokhoz csak annyit, hogy szerintem ha valaki halála háborúhoz vagy politikai káoszhoz vezet, akkor az nem értelmetlen és nem csak úgy van. Lehet, hogy te éppen megkedvelted, de a halála attól még szolgálhat fontos elemként. Ebben a sorozatban azért általában nem csak sétikálnak, aztán bumm, halott. Másrészt a politikai indíttatású gyilkosság az szerintem nem egészen a "csak úgy meghalt, mert kellett a fordulat" kategória. :)

Azért jó, mert szerintem sokkal valósághűbb, ha a szereplők nem egyértleműen jók vagy rosszak. Egyszerűen mélységet ad a karakternek. Nincs egy hős, aki sérthetetlen és mindenképp végig fogja vinni a történetet. Itt amikor mondjuk valakit leszórnak, akkor annak van súlya, mert tudod, hogy simán előfordulhat, hogy meghal. Ezzel szemben nézz meg mondjuk egy tipikus egy hősös akciófilmet. Valahogy a hős mindig túlél, legalább addig, amíg el nem éri a célját.

Engem az is szórakoztat, hogy folyamatosan változik a véleményem bizonyos karakterekről, ahogy fejlődik a jellemük. Én nem szeretem, mikor tudod, hogy a jó szereplő mindig is jó marad és minden döntése morálisan tökéletes, a rossznak meg nincs egyetlen emberi pillanata sem, soha. Itt elég gyakran át kell értékelned a saját véleményedet.

2014. máj. 8. 10:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez a sorozat amiről te beszélsz. A könyvekkel köszönőviszonyban sincs.

Először én is a sorozatot láttam (1. és 2. évad) aztán kezdtem a könyveket párhuzamosan a 3. évaddal. Mikor elkezdtem nézni engem is az zavart,h túlságosan sok szereplő van és nincsenek rendesen bemutatva, de mivel középkorra hasonlító a világ (legalábbis Westeros) ezért egyből megtetszett.

Utána elolvastam a könyveket, azok sokkal jobbak. A sorozat egyáltalán nem adja vissza a könyvek által leírt világ hangulatát. Néha már fáj nézni a sorozatot.

2014. máj. 8. 11:31
 6/9 anonim ***** válasza:

ma 04:46-nak

Én most olvasom a harmadik könyvet a Kardok Vihara.

Azt mondod, van még két könyv ami nincs még kiadva??

Ezek szerint kár olvasni a további 2 kötetet mert így, hogy várni kell az utolsó 2 kötetre, elvész a varázsa..

Tapasztalatom a könyveknél (és filmeknél is), hogy minél több kötetből állítják össze annál silányabb lesz az utolsó 2-3 kötet. A végére mindig kimerülnek, és csak összecsapják vagy teljes csalódás lesz a vége.

Már most kezdem a csalódást érezni, mert megint egy olyan karaktert akarnak eltüntetni akinek a története érdekel.

Így először Ned Stark volt a kedvenc. Meghalt. Majd Khal Drogo lesz az akitől valami jót vár az ember, de ő is halott. Majd Robb lett a kedvenc, ő is meghal. Addigra megkedvelem ördögfiókát Tyriont, de jelenleg a könyvben ahol tartok a saját nővére börtönbe vetette, és halálra akarja ítélni az utálatos fiacskája halála miatt. Ha ő is meghal, én nem olvasom tovább..Már nincs karakter aki a kedvencem lenne. Na jó.. ott van még Havas Jon..De nem akarok még egy rémfarkas haláláról olvasni.(szellemet bírom)

2014. máj. 8. 20:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Attól nem kell félni,h lentebb fog adni a könyv színvonala. Sokaknak a Varjak lakomája nem tetszik, de nekem azzal sem volt semmi problémám. És az,h sokat kell várni a fenmaradó 2 könyvre engem inkább egyre jobban izgat, mert nem bírok várni a folytatásra.
2014. máj. 8. 20:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem tartom jónak, sőt. A harmadik évadnál hagytam a fenébe, de már az elsőnél is könyörögnöm kellett magamnak, hogy nézzem.
2014. máj. 8. 22:35
 9/9 anonim válasza:

Itt 04:46, #3!

Vész a fenéket! :D Egyre kíváncsibb vagyok, ezt az öt részt másodjára olvasom, mind jobban odafigyelve a részletekre... ugyanis terjeng néhány teória egy-egy karakterrel kapcsolatban, és így meg tudom figyelni, hogy milyen apró rejtett részletek és előreutalások vannak benne (R.R. egy zseni szerintem :D) és ha szabad egy kicsit spoilerezni, elárulom, hogy nem nyír ki minden kedvencet! Tudatosan építi fel a történetet, nekem az 5. kötet végére egy akkora befejezést hagyott, ami igen csak nagyot üt a folytatásban! :3

20:21 - én sem voltam oda a 4. kötetért, de mindenképpen kellett, a végére csak beindult az is, viszont az ötödik verhetetlen lett! De lehet nekem is az tett hozzá a dologhoz, hogy már 1 teljes hónapot kellett várni arra, hogy a kezembe fogjam! :D

De persze ez is személyes vélemény, még pont jó, hogy ezt kérdezi a poszt!

Pussz, xD Baba

2014. máj. 9. 02:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!