El szeretném kezdeni nézni a Star Trek-et, de nem tudom mivel kezdjem, illetve mit érdemes megnézni. A filmekkel, vagy a sorozattal kezdjem, és milyen sorrendben?
DS9!
legerősebb sorozat a TNG mellett, esetleg TOS ha nagyon nosztalgikus vagy...
Voy és Ent csak akkor ha nagyon trekkie vagy mert alapjáraton nagyon ergya sorozatok
történeti alapon Ent TOS TNG DS9 VOY
de van időrendi átfedés közöttük
Régi kérdés de kiegészíteném. Történetileg szerintem így van: TOS(csak ha nagyon fan vagy, én egyedül ezt kihagytam) TNG, DS9,VOY, TNG First Contact, ENT, és az új mozifilmek.
Mivel a FC-ben kicsit módosult szerintem az idővonal a borg miatt, amit az ENT-ben is szerepel egyszer. És az új mozifilmekben vannak 1-2 mondatos utalások az ENT-re. A rajongók azért is kötöttek bele az ENT_be, mert szerintük nem passzolt bele az akkori trek történelembe, de az új filmekkel és idővonallal ez már lényegtelen.
ha nagyon elszánt vagy és mindent meg akarsz nézni, akkor kezdd a TOS-sal, de én inkább kihagynám, ha még csak most ismerkedsz a sorozattal.
szerintem egy kis történelmi alapozásként kezdd a régi mozi filmekkel 1-6-ig (de igazából az 1 és 5 totál kihagyhatóak), aztán TNG, DS9 és esetleg VOY, a többi régi mozifilm 7-12-ig, majd ENT és aztán TOS, ha nagyon nem fogy a lelkesedésed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!