Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Dresden-akták cimű tv...

A Dresden-akták cimű tv sorozat a könyv sorozatból egy könyvet dolgoz fel, az összeset vagy részleteket a könyvekből?

Figyelt kérdés

ápr. 27. 15:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudtam, hogy a filmsorozat előbb volt, mint a könyvek, csak utána még írtak maximum könyveket, amiből nem lett film.
ápr. 27. 16:21
 2/11 anonim ***** válasza:
Gyorsan megnéztem, könyvek voltak előbb.
ápr. 27. 16:37
 3/11 anonim ***** válasza:
51%

A Dresden-akták Buffy fanfikciónak indultak, de Jim Butcher tanára azt mondta, hogy ne fanfikciót írjon, hanem önálló történetet.

Aztán így lett a Dresden-akták. Ezt azt hiszem egy Daniel Greene interjúban mesélte el.

Egyébként nem, a sorozat nagyon rossz adaptációja a könyveknek.

ápr. 27. 18:42
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen sejtettem hogy a könyvek jobbak, a sorozat annyi infót ad hogy érdekes világban játszódik, szóval izgalmas az egész csak hiány érzetem van ezért érdeklődök a könyvek után.
ápr. 27. 19:28
 5/11 anonim ***** válasza:
51%

A sorozatra azt mondanám, hogy a könyvek "inspirálták". Tehát gyakorlatilag meggyalázta őket. Az első pár könyből lett összegyurmázva, de közben átírtak dolgokat, kihagytak fontos történetszálakat és random beleírtak dolgokat.

Rettenet és logikátlan.

Dresden giga-mega fan fagyok.

A válaszolók sorozatban butaságokat írnak itt. A könyvek voltak előbb, aztán lett a sorozat, de közben folyamatosan jöttek ki az újabb könyvek.

Másrészt a Dresden SOHA nem volt Buffy vagy bármiylen fanfiction. Direkt vissza is hallgattam az interjút. Ott azt mondja, mikor ELEMZÉSEKET írt és oda hozott példákat irodalomelméletből, akkor hozta mindig a Buffy és a Babylon 5 sorozatokat. Ő eredetileg Tolkien-jellegű középkori lovas-kalandos valamit akart, a tanára javasolta, hogy próbálja meg az urban fantasyt.

ápr. 27. 20:26
 6/11 anonim ***** válasza:

Fhu nem tudom, csak azt, hogy a sorozat szar volt.

Három részt néztem végig és feladtam

Egyébként hány részes? Még azt sem tudom, annyira jelentéktelen volt számomra a sorozatból az a három rész.

ápr. 27. 21:02
 7/11 A kérdező kommentje:

5. köszönöm a válaszod,most már tényleg nagyon érdekelnek a könyvek.

6. a sorozat 12 részes

ápr. 27. 21:27
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

5-ös vagyok

[link]

Itt az interjú. Ki is kerestem, hol beszél erről. Aki szerint itt azt mondja, hogy a Dresden Files valaha is Buffy fanfiction volt, az valószínű cseh 2-t néz éppen.

ápr. 27. 22:06
 9/11 anonim ***** válasza:

Rosszul emlékeztem és csak hatással volt a Buffy a Dresden-akták megírására.

De nagyon rápörögtél valamiért.

[link]

"I owe great thanks to my writing teacher, Deborah Chester, who taught me everything I really needed to know about writing. Babylon 5 and Buffy the Vampire Slayer also both made big contributions to my initial writing style."

ápr. 28. 00:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Azért, mert nem volt igaz. Nem szeretem, ha valaki teljes magabiztossággal terjeszt nem igaz dolgokat, amik aztán terjednek tovább. Butcher nem valami borzasztóan ismert író itt, így főleg nem szeretem, ha butaságok terjednek róla, mikor végre kap egy pici figyelmet.
ápr. 28. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!