A Dresden-akták cimű tv sorozat a könyv sorozatból egy könyvet dolgoz fel, az összeset vagy részleteket a könyvekből?

A Dresden-akták Buffy fanfikciónak indultak, de Jim Butcher tanára azt mondta, hogy ne fanfikciót írjon, hanem önálló történetet.
Aztán így lett a Dresden-akták. Ezt azt hiszem egy Daniel Greene interjúban mesélte el.
Egyébként nem, a sorozat nagyon rossz adaptációja a könyveknek.

A sorozatra azt mondanám, hogy a könyvek "inspirálták". Tehát gyakorlatilag meggyalázta őket. Az első pár könyből lett összegyurmázva, de közben átírtak dolgokat, kihagytak fontos történetszálakat és random beleírtak dolgokat.
Rettenet és logikátlan.
Dresden giga-mega fan fagyok.
A válaszolók sorozatban butaságokat írnak itt. A könyvek voltak előbb, aztán lett a sorozat, de közben folyamatosan jöttek ki az újabb könyvek.
Másrészt a Dresden SOHA nem volt Buffy vagy bármiylen fanfiction. Direkt vissza is hallgattam az interjút. Ott azt mondja, mikor ELEMZÉSEKET írt és oda hozott példákat irodalomelméletből, akkor hozta mindig a Buffy és a Babylon 5 sorozatokat. Ő eredetileg Tolkien-jellegű középkori lovas-kalandos valamit akart, a tanára javasolta, hogy próbálja meg az urban fantasyt.

Fhu nem tudom, csak azt, hogy a sorozat szar volt.
Három részt néztem végig és feladtam
Egyébként hány részes? Még azt sem tudom, annyira jelentéktelen volt számomra a sorozatból az a három rész.
5. köszönöm a válaszod,most már tényleg nagyon érdekelnek a könyvek.
6. a sorozat 12 részes

5-ös vagyok
Itt az interjú. Ki is kerestem, hol beszél erről. Aki szerint itt azt mondja, hogy a Dresden Files valaha is Buffy fanfiction volt, az valószínű cseh 2-t néz éppen.

Rosszul emlékeztem és csak hatással volt a Buffy a Dresden-akták megírására.
De nagyon rápörögtél valamiért.
"I owe great thanks to my writing teacher, Deborah Chester, who taught me everything I really needed to know about writing. Babylon 5 and Buffy the Vampire Slayer also both made big contributions to my initial writing style."

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!