Van itt valaki aki ért a könyíráshoz?
A neten rengeteg cikket, írást, előadás-sorozatot találsz híresebb íróktól írástechnikáról, keresgess ilyeneket, elsősorban olyan íróktól, akikhez hasonló zsánerben szeretnél alkotni. Előny, ha tudsz angolul persze, mert nagyon kevés magyar fordítás van ezekről.
Szerintem gyakorlott és nemzetközileg elismert regényírók vaskos tapasztalattal a hátuk mögött nem függnek fürtökben a GYK-n, márpedig tőlük érdemesebb tanulni.
Tanács: hallgass a könyved hangulatához illő zenét az írás közben. Ezáltal úgymond megfelelő ' hangulatba hozod magad' ami pedig nagyon megdobhatja a műved értékét.
Én is a legnagyobb sikeremet a requiem for a dream rongyosra hallgatása mellett értem el. Naggggyon durva zene.
Ha akarod elküldöm a novellámat, írj üzibe
Eleinte kicsit fura lesz zenehallgatás közben írni, de előbb-utóbb megszokod, és ez sokat javít majd a műved színvonalán.
Az 1-es válaszolónak azt, hogy: mindenki volt egyszer kezdő
Remélem segíthettem :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!