Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy írjak jó krimit? Mit...

Hogy írjak jó krimit? Mit kerüljek el?

Figyelt kérdés
és hol tudom megnézni a krimi könyvek 216 végkifejletjét ami egyben az összes is?

2014. nov. 15. 22:10
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]

Illetve megtaláltam egy régebbi válaszomat:

www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__3458525-m..

Itt én is említem a 216-os számot, és azóta sem emlékszem az illető nevére, akit Eco emleget. Egyszerűbb beszerezni a művet és megnézni a végén. (Illetve a Hat séta a fikció erdejében is kitér ugyanerre a témára.)

2014. nov. 16. 02:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenképpen utána járok :) ÉS említettél valami olyasmit, hogy van egy regény amiben a végén az olvasó a gyilkos?? O_O azt, hogy? Ere nagyon kiváncsi lennék :D
2014. nov. 16. 04:12
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Amit feltétlenül kerülj, az az higy az első fejezetben leírod ki a gyilkos!!
2014. nov. 16. 11:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a jó krimi olyan, hogy nem számítok a fordulatokra, és minden nyom a szemem előtt van, amiből én is összerakhatnám, ki az elkövető, mégis a végán azt mondom, hogy tényleg, erre nem gondoltam.
2014. nov. 16. 11:59
 5/10 A kérdező kommentje:
És ha számítol rá, de a könyv végig azt sugallja, hogy mégsem az jó vagy nem? Mert valami ilyesmivel próbálkozok :)
2014. nov. 16. 12:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Ezt nem teljesen értem. Ha valamit nagyon sugall egy író, hogy biztos úgy lesz, azt alapból nem hiszem el, mert nagyon gagyi megoldás lenne.

Tehát ha állandóan Pistára tereled a gyanút, tudni fogom, hogy nem Pista a tettes. Ha mégis ő lenne, szörnyen amatőr megoldásnak tartanám, nem ügyesnek.

2014. nov. 16. 14:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem, nekem jó megoldásnak tűnt, mert ahogy vázlatként leírtam, számomra pozitívuot sugallt(és nem vagyok elfogult, mert vagy százszor át írtam, és egyik se tetszett)
2014. nov. 16. 14:52
 8/10 A kérdező kommentje:
És ha én csak azt sugallom, hogy rá akarják terelni, úgymond a túlzott magára tereléssel akarja elkerülni a vesztét???? :D
2014. nov. 16. 14:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért a karakterek viselkedjenek életszerűen, egy gyilkosság esetén senki nem akarja direkt gyanúba keverni magát. Ha valaki másról akarja ezzel elterelni a figyelmet, mert fél, hogy ő tette (Agatha Christinél elég gyakori), az elképzelhető, de "krimi-logikával" nem gondolkodhatnak a szereplők. (Mivel ők ott "élnek", és nem tudják belülről, hogy egy könyv szereplői. Érted, mire gondolok?)

Egyébként ha valaki gyanús, túlságosan is, lecsukják. Kész, passz. Innentől felveheti a nyomozó a fonalat, ha biztos abban, hogy nem ő a tettes, de valamiért mégsem vallja ezt be (mint pl. félt valakit, vagy túl büszke ahhoz, hogy bevallja az ártatlanságát, vagy valami disznó ügy húzódik meg a háttérben, és nem akarja, hogy kiderüljön). Ilyenkor színesítésnek jól jöhet, hogy minden nyom a lecsukottra utal, mégis be kell bizonyítani, hogy nem ő a tettes.

2014. nov. 16. 21:25
 10/10 A kérdező kommentje:
áhá ez már irányadó is lehet, köszönöm. Latolgatom a lehetőségeimet és meglátom mit rakok ki belőle.
2014. nov. 16. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!