A Lidl-ben jelenleg kapható akusztikus gitár milyen minőségű, jó a hangzása?

válasza:Heló!
Arra jó, hogy elkezdj vele gitározni, eltűrje azon hibákat, amitől sérülhet, az ütődéseket, kopásokat..., amiket majd a következő, drágább és jobb gitárodnál már nem fogsz elkövetni.
Másra nem jó.
Ha úgy akarsz gitárt venni, hogy hosszabb távra, és nem engedheted meg magadnak, hogy 1-2 év múlva, ha jól megy, újat vegyél, akkor nézz körül máshol.
Ellenkező esetben, amit először írtam, adottak, és utána jöhet egy kellően jó gitár.

válasza:

válasza:@2:
"Az valószínűleg nem akusztikus gitár, hanem klasszikus."
Miért, tán a klasszikus gitárok nem akusztikusok?
@Kérdező:
Én ilyen helyről maximim akkor vennék gitárt, ha egy hozzáértő elmegy veled, és alaposan megnézi, meghallgatja, majd rábólint. Pontosabban a kezdők kedvét tudja elvenni, ha a nyak görbült, a bundozás pontatlan, a gitár csörög-zörög, behangolni alig lehet, barrét fogni kínszenvedés stb stb. Nem mondom, hogy pont ezek a gitárok is ilyenek, de a szuper- és hipermarketes hangszereknek gyakran vannak ilyen gondjai.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mindenképpen akusztikus gitárt szeretnék venni, de a lehető legolcsóbban, úgy, hogy azért ne legyen gagyi. Lehetőleg olyan 20.000 ft körül. Nem tudom eldönteni, nejlon, vagy fémhúros legyen-e, mert sok mindent hallottam. Vannak, akik a klasszikust ajánlják kezdőknek,...
Kb 20 000 forintom van klasszikus gitárra, nem akarok egy csodát (csak alapszinten szeretnék megtanulni), de borzasztóan vacakot sem. Mi a véleményetek erről a márkáról? Esetleg tudtok jobban ajánlani ebben az árkategóriában? A válaszokat előre is köszi! :)
Utánaolvastam, de nem értettem egészen. Van nekem egy Cort Earth 70-es 12 húros egyszerű, mezei akusztikus gitárom, semmi elektronikával. Akkor erre rá lehet tenni egy ilyet, és jack dugóval rá lehet kötni egy erősítőre? És ha igen, akkor szívesen elfogadnék pár...
Nem tudok gitározni, viszont nagyon szeretnék megtanulni, saját magam szórakoztatására. Addig jutottam el, hogy Akusztikus és Fém húros gitárt szeretnék, de nem tudom, hogy milyen márkát érdemes és, hogy egyes gitárok között mi a különbség.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!