Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi az a paszta? - kemiai...

Mi az a paszta? - kemiai szempontbol?

Figyelt kérdés

A konkret magyarazatara lennek kivancsi, nem igazan talalok semmi tankonyvszeru magyarazatot ra...


Problema'm:

Van egy oldatom, amibol pasztat szeretnek kesziteni, mi a menete? csupan a szilard resz mennyisegenek novelese eleg? Vagy valami extra adalek is szukseges?


Peldaul forraszpasztaknal szerves adalekot tesznek hozza hogy jobban pasztaallagu legyen, de gyakorlatilag a sima liszt-viz keverekbol is lehet csinalni... Ezert vagyok kicsit megkavarodva.


Minden erdekel, ha valaki valami hivatkozast is tudna ajanlani, azt is nagyon szivesen veszem.



2013. ápr. 5. 07:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb paszta valójában kolloid/diszperz rendszer, egy akármilyen oldatból nem fogsz tudni pasztát töményíteni. Esetleg valami vivőanyaggal érheted el, hogy krémes legyen, például a kenőcsöket is így csinálják (vizes és olajos dolgokat dolgoznak össze és elkeverik bennük a nem krémesíthető komponenseket, tehát a krém csak vivőanyag).
2013. ápr. 5. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Gyógyszerészi szemmel nézve a paszta, a nagy szárazanyag tartalmú kenőcs.
2013. ápr. 5. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
A paszta minden szempontból állagot jelent!Szobahőmérsékleten egybeálló szilárd a gravitációra nem folyó egybeálló de kézi nyomásra szétkenhető általában zsíros jellegű anyag.Ez különbözteti meg a kenőcstől mert az a gravitációra terül!
2013. ápr. 5. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!