Miért lászik az étolaj sűrűbbnek, mint a víz?

válasza:

válasza:"A nagy Levin" - hogy "égetheted" magad itt egy ilyen kérdéssel?
Tudni illik:
sűrűség = fajlagos tömeg
folyási sűrűség = viszkozitás
optikai sűrűség = törésmutató
Köszönöm a válaszokat! Ment a zöld mindkettőtöknek.
""A nagy Levin" - hogy "égetheted" magad itt egy ilyen kérdéssel?"
Vannak dolgok - főleg a fizika és a kémia- amikhez eléggé hülye vagyok. Az ilyen jellegű kérdésekhez nem is nagyon szoktam hozzászólni.
Mellesleg szerintem nem égő, ha valaki nem tud valamit és megkérdezi. Azért nem azt kérdeztem, hogy miért nem látom éjjel a Napot.

válasza:Még az a lehetőség is felmerült bennem (#2), hogy a válaszadói toleranciát illetően tesztelsz minket - amúgy köszi a zöldet!
😁
Kapcsolódó kérdések:
elkeztem dobolni és elsőre egy régi dobot vettem melynek nem ártott lecserélni a bőröket. és mivel a csavarok rég nem voltak megmozdítva (nagyon szorult) és nem volt kéznél csavarlazító, bekentem étolajal, na most meg jó ragad tőle, vettem csavarlazítót de még mindig...
Nos az lenne a fő kérdésem, hogy mért NEM csípte a szemem az étolajjal járatott 123-as mercedes füstje a szemem, illetve nem is éreztem olyan fullasztónak sem. Bizonyára egyik sem egészséges, de valami különbség a káros anyag kibocsátásban biztosan lennie kell és, ha van akkor mi az?
Kíváncsi lennék, hogy hány mikronos szűrő kell ahhoz, hogy a használt étolajból a zsírt ki tudjam választani, úgy 20 fokos hőmérsékleten. A zsírra lenne szükségem további feldolgozás céljából. Sokan azt mondják, hogy valami csepegtetőtálca, amire 1 soron rakok...
Művelet neve? Szétválasztás alapja?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!