Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért lászik az étolaj sűrűbbn...

A nagy Levin kérdése:

Miért lászik az étolaj sűrűbbnek, mint a víz?

Figyelt kérdés
Az víz sűrűsége 0,997 g/cm3, az étolajé pedig 0,9- 0,92 g/cm3. Látszólag mégis az olaj sűrűbb.

2024. jún. 15. 19:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne keverd a sűrűség fogalmát a viszkozitáséval.
2024. jún. 15. 19:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"A nagy Levin" - hogy "égetheted" magad itt egy ilyen kérdéssel?

Tudni illik:

sűrűség = fajlagos tömeg

folyási sűrűség = viszkozitás

optikai sűrűség = törésmutató

2024. jún. 15. 20:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Ment a zöld mindkettőtöknek.

""A nagy Levin" - hogy "égetheted" magad itt egy ilyen kérdéssel?"

Vannak dolgok - főleg a fizika és a kémia- amikhez eléggé hülye vagyok. Az ilyen jellegű kérdésekhez nem is nagyon szoktam hozzászólni.

Mellesleg szerintem nem égő, ha valaki nem tud valamit és megkérdezi. Azért nem azt kérdeztem, hogy miért nem látom éjjel a Napot.

2024. jún. 15. 22:27
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Még az a lehetőség is felmerült bennem (#2), hogy a válaszadói toleranciát illetően tesztelsz minket - amúgy köszi a zöldet!

😁

2024. jún. 15. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Mivel lehetne feloldani ragadós felületet?

elkeztem dobolni és elsőre egy régi dobot vettem melynek nem ártott lecserélni a bőröket. és mivel a csavarok rég nem voltak megmozdítva (nagyon szorult) és nem volt kéznél csavarlazító, bekentem étolajal, na most meg jó ragad tőle, vettem csavarlazítót de még mindig...

Mi az oka, hogy a sima gázolajjal hajtott autók füstje csípte a szemem, de az étolajjal hajtott 123-as mercedes füstje pedig nem?

Nos az lenne a fő kérdésem, hogy mért NEM csípte a szemem az étolajjal járatott 123-as mercedes füstje a szemem, illetve nem is éreztem olyan fullasztónak sem. Bizonyára egyik sem egészséges, de valami különbség a káros anyag kibocsátásban biztosan lennie kell és, ha van akkor mi az?

Hány mikronos szűrővel tudom a használt étolajból a zsírt kiszűrni?

Kíváncsi lennék, hogy hány mikronos szűrő kell ahhoz, hogy a használt étolajból a zsírt ki tudjam választani, úgy 20 fokos hőmérsékleten. A zsírra lenne szükségem további feldolgozás céljából. Sokan azt mondják, hogy valami csepegtetőtálca, amire 1 soron rakok...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!