Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Pár éven belül az AI okosabb...

Pár éven belül az AI okosabb lehet mint a legokosabb emberek, és a tudományos áttöréseket elsősorban az AI fogja elérni?

Figyelt kérdés

Már 2024-ben is erősen az AI-n alapult a kémia Nobel-díj:

[link]

Megcáfolta Erdős egyik tételét is:

[link]

Az Anthropic vezérigazgatója Dario Amodei szerint pár év, hogy az AI tényleg túllépje a Nobel-díjasok szintjét:

[link]

"it is smarter than a Nobel Prize winner across most relevant fields – biology, programming, math, engineering, writing, etc. This means it can prove unsolved mathematical theorems, write extremely good novels, write difficult codebases from scratch, etc."

A Nature egyik cikke is ezt jósolja:

[link]

[link]

Mit gondoltok? Ez tényleg meg fog történni, ráadásul ilyen hamar? Vagy fenntartásokkal kezelitek?

ma 18:41
A kérdező szavazást indított:
Igen, valószínűleg az elkövetkező pár évben az AI el fogja érni a Nobel-díjas tudósok szintjét.
Az AI 10+ év múlva fogja elérni a Nobel-díjas tudósok szintjét.
Az AI nem fogja belátható időn belül elérni a Nobel-díjas tudósok szintjét, de a legtöbb vezető tudósét valamikor majd eléri.
Az AI sose fogja elérni a vezető tudósok, kutatók szintjét.
6 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
19%

"Write extremely good novels"

Az AI sosem lesz olyan kreatív, mint egy valós író. Sosem fog jó regényt írni. Nagyon igénytelennek kell lenni ahhoz, hogy tetsszen valakinek az AI regénye.

De a tudományos dolgokból nekem teljesen mindegy, hogy milyen dolgokat fedez fel.

(Tudom hogy sikerült a lényegre rátapintanom, de utálom, amikor valaki szerint az AI lehet annyira ügyes, mint egy valós művész. Az én szememben az AI (és főleg a generatív AI) a kreativitás ellentéte, annak meggyilkolója)

ma 18:54
 2/4 anonim ***** válasza:
69%

"Sosem fog jó regényt írni."

miért is nem? mi zárja ki, hogy az AI a jövőben jó regényeket írjon?

egy dolog, hogy a jelenlegi AI nem ír túl jó regényeket, de így is sokkal-sokkal jobbakat ír, mint 5 éve.

ma 19:58
 3/4 anonim ***** válasza:
78%

szerintem az egyetlen dolog, ami miatt az AI mégsem fogja kiváltani a művészetet, az maga a közlés. igényünk van rá, hogy az alkotást emberek készítették embereknek.

de az egészen biztos, hogy mélyen át fogja szőni az alkotás folyamatát, egy részét ember által promptolt AI fogja generálni. bizonyos esetekben pedig pont a gép által kreatívan összeollózott dolgokra lesz kíváncsi (néha most is meglepően váratlan ötletekre képes az AI).

ma 20:05
 4/4 anonim ***** válasza:

1, 3, Pár év és nem fogjátok tudni megkülömböztetni egy vak teszten......

Miért zavar ha van egy nálad okosabb AI? Most is rengeteg ember okosabb nálad.

ma 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Miért függ össze annyira a matematika és a kiegyenlített hangolás, hogy gyökvonás nélkül.nem lehetett elérni ezt?

Tényleg régen nem tudták a kettőt az egy tizenkettedikre hatványozni közelítve.sem? Nem értem mi okozott gondot, mikor itt nem kell nagy pontosságú ( 2 tizedesjegy elég).

Manapság a 4K felbontást használják esetleg 8K vagy nagyon ritka esetben a 16K-t, mekkora felbontás lehet a maximum amit el lehetne érni ahol már...

Atom vagy a molekuláris szintek ahol egyetlen pixel atom méretű vagy molekula!? Így a felbontás 1000-1500K-ra is megnőhet, valós lehet?

Azok az emberek, akik képesek voltak olyan műveket írni, amivel a társadalom gondolkodását formálták, született zsenik, vagyis az ő szintjüket...

Néhány név, akikre gondolok: Szent Ágoston, Isaac Newton, Charles Darwin, Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij, Johann Wolfgang von Goethe.

Miért pont zöld háttér használatával változtatják meg a hátteret a videókban?

Mi ennek a fizikája/magyarázata? Más színekkel mit lehetne elérni, egyáltalán lehetséges lenne?

Láttam egy tiktok videót hogyha minimum 5, max 10percig egy pontra figyelsz a tükörben és így bámulod magad egy félsötét szobában elkezdesz...

mennyire lehet ez akár tudományosan bizonyított, vagy hivatalosan kísérletezett tanulmányok szerint valós jelenség?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!