Európában miért alakult ki a komfort elutasítása?
Az USA-ban összehasonlítva, Európára mostanság ez a "szenvedjünk" mentalitás a jellemző.
Az USA-ban az egész szemlélet a komfortot,élményeket helyezi középpontba.
Például:
-Sokkal nagyobb házakban laknak, mint az európaiak, oka az olcsóbb könnyűszerkezetes technika is.De, az is nagyon amerikai:Legyen egyszerű, olcsó, készüljön el gyorsan és ne kelljen drága kőműveseket fizetni.
-Ugyanezen házakban központi légkezelő rendszer van, ami a fűtés meg a klíma is egyben.23 fokra beállítod és annyit csinál télen meg nyáron is.
-Az autók az emberek igényeire vannak szabva.
Nagy SUVokkal járnak, mert tágas, kényelmes, erős.
Európában is elérhetőek hasonló gépkocsik, de jóval drágábbak.
-Sokan tartanak sportkocsit hétvégére.Ilyesmit én egyedül azoknál a németeknél láttam, akik átlag felett élnek.Az átlagnak nincs erre sem pénze, sem helye.
Európában rengeteg lakóingatlanból hiányzik a légkondi, ami -1000 aurával csökkenti a komfortot.

válasza:

válasza:2#
A józan ész szerint olyan fok van a lakásban, autóban, amilyet akarok.

válasza:4.
Előre gondolkodás?
Légkondi nélküli buszok beszerzése?Légkondi nélküli ingatlanok építése 2026-ban?:)
Ez inkább annak az ellentéte.

válasza:Miért lenne ez önmagában értelmetlen? Egy jól tájolt, megfelelően szigetelt, árnyékolt lakásnál a légkondi hiánya nem feltétlenül jelent problémát. A passzív hűtés, a külső árnyékolás, a megfelelő üvegfelületek és a jó hőszigetelés sokat számítanak. Ráadásul a klíma nem mindenki számára szükséges vagy kívánatos. Rengeteg pluszköltséget jelent már pusztán a megléte is, de az üzemeltetése pláne, amit nem mindenki tud vagy akar kifizetni. Ha pedig később mégis úgy döntene, klíma később is bármikor felszerelhető.
Pont erre utaltunk többen is, hogy képtelen vagy egy kicsit is előre gondolkodni (vagy egyáltalán gondolkodni), csak azt nézed hogy a te kényelmed ki legyen elégítve, és értetlenkedsz amikor szembesülsz vele, hogy más nem ilyen faék egyszerűen gondolkodik...

válasza:

válasza:

válasza:Én ezt nem komfort ak nevezném, ami az USA-ban van, hanem pazarlasnak.
Nekem a japán minimalizmus sokkal jobban tetszik.
Kicsi autok, kicsi lakasok, kevés bútor, kevés ruha, kevés háztartási eszkoz, a nyugati méreteknél kisebb hűtő, kisebb mosógép, kisebb porszívó.
Nincs degeszre pakolva a fagyasztó, mert friss hozzávalókból foznek, amit kis adagokban, konyhakészen vehetnek meg a közeli boltban.
Nekem nagyon bejön a japán minimalizmus, sokmindent alkalmazok belőle a saját életemben.

válasza:"Nagy SUVokkal járnak, mert tágas, kényelmes, erős."
Azért járnak nagy SUVokkal, mert nem férnek bele a normál méretű autóba.
Kapcsolódó kérdések:
És vannak is a tipikus érvek, amik alapján elméletileg tényleg lehetne jobb. De a magyar gyakorlatban ez sok esetben még egyenesen rosszabb. Sorolok is párat ezekből: - Friss, jó levegő, egészséges élet, egészen addig amíg nincs vegyestüzelésű közeli szomszédod aki...
Meddig érdemes ezeket szedni folyamatosan? ( Multivitamin komfort)
751,3 a típusszám, és van programtáblája is! De nem értek hozzá még! Mivel eddig kézzel mostam! Opciók is jók például mosás plusz centrifuga. Azt az infót kaptam, hogy nem mindig engedi bele az öblítőt sajnos , és ezt szeretném megkerülni egy rövid mosási...
Tehát most idebent 27°C és 70%-os páratartalom van. Klíma nincs, de ha beszereznék egy párátlanítanó készüléket amivel 50%-on tartanám a páratartalmat, miközben a hőmérséklet remélhetőleg nem növekedne jelentősen, javulna a komfort érzet, vagy értelmetlen ilyen esetben párátlanítanó gépet használni?
Nekem a profilomban 2 külön szerződés számot mutat egyik a Komfort másik a Max. Azt mondják a Komfort a Max része, de akkor miért külön szerződésen van?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!