Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Kivel levelezett Einstein a...

Kivel levelezett Einstein a 30-as évek elején?

Figyelt kérdés
2011. jún. 21. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Szilárd Leóval.
2011. jún. 21. 16:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Kármán Tódorral is nagy barátok voltak egyébként. Nyilván leveleztek, de sokszor találkoztak is.
2011. jún. 21. 17:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Bevándorlási hivatal
2011. jún. 21. 19:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Einstein igen kiterjedt levelezést folytatott, szóval nem egy két emberrel levelezett... Összegyűjtött kéziratainak külön könyvtára van, és ennek indexe már 11. kötetnél tart. A google-be úgy keresném, hogy "The Collected Papers of Albert Einstein" ...
2011. jún. 23. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Akinek már sikerült megfejtenie az Einstein rejtvény valamelyikét, hogyan csinálta? Hogy jutott el a megoldáshoz?

Tehát nem önmagában csak a megoldás érdekelne, hanem a LEVEZETÉS, a gondolkodásmód, ahogyan eljutsz a megoldáshoz. Légyszi írd le, hogyan gondolkodtál az Einstein-rejtvény megoldásához vezető út során!Mennyi időre van szükséged a megoldáshoz?

Einstein hogyan találta ki az elméleteit?

Kísérletezéssel alátámasztották? Vagy csak szimpla matematika, és logika, majd később tudták csak alátámasztani? Úgy tudom, hogy az új elméleteket tudományos vitákon, konferenciákon szokták megvitatni, de a 3 elmélet (fényelektr. jelens., rel, meg a maradék 1) külön...

Mi a véleményetek az Einstein-féle rejtvényről?

Állítólag csak az emberek 2%-a tudja megfejteni. Nekem is sikerült de ha jól emlékszem más sem szakadt bele a gondolkodásba.(Mielőtt valaki belekötne: nem néztem meg a megfejtést mielőtt nekiálltam, mivel kíváncsi voltam, hogy meg tudom-e csinálni.)Itt a link a rejtvényhez:

Ezt a feladványt tényleg Einstein találta ki?

Nem durva túlzás az a 2%-ék?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!