Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Forralással lehet csökkenteni...

Forralással lehet csökkenteni az ivóvíz klórtartalmát?

Figyelt kérdés
Vagy éppen növekszik a koncentráció a forralás közben távozó vízgőzök miatt?
2012. ápr. 14. 21:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A klór elillan a vízből, forralás nélkül is.
2012. ápr. 14. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Ez magánvélemény, vagy van "tudományos" alapja is?
2012. ápr. 14. 21:51
 3/11 anonim ***** válasza:
és akkor az uszodában a víz miért klóros kedves előző?
2012. ápr. 14. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Mert folyamatos vízcsere és ehhez kapcsolódó folyamatos klóradagolás van..

Én nyáron a hűtőben tartok egy üvegkancsót, abban hűl is, meg klórját is veszti a víz.

Próbáld ki, tegyél egy pohárba fél órára csapvizet..

2012. ápr. 14. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

De ha forralom, akkor kimegy belőle a klór?

Teát szeretnék inni és csak csapvíz van, viszont olyan klór szaga van, hogy köhögni kell tőle, egészen elképesztően erőteljes klórszagú. Eddig nem volt ilyen, erősebb a szaga van mint egy uszodában a víznek. Klórszagú maradt a kezem mikor kezet mostam. Kimegy ez forralással?

2012. ápr. 14. 22:15
 6/11 anonim ***** válasza:
akkor ha igaza van a másik válaszolónak tedd ki egy órára lehet h jó lesz majd kipróbálom én is
2012. ápr. 14. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:
Szerintem a forralással csak nő a koncentrációja nem? Mert a forraláskor intenzíven párolog el a víz és ezért "sűrűsödik az oldat ha jól sejtem! Kémikusok?
2012. ápr. 14. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Fordítva: minél hidegebb a víz, annál több gázt képes elnyelni, minél melegebb, annál kevesebbet.

A forralás gyorsítja a folyamatot..

Emlékszel, amikor nagy nyári melegben gond volt a halakkal?

Kevés volt benne az oldott oxigén...

2012. ápr. 14. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
A nagy mennyiségű klór nem léphet reakcióba a víz hidrogénjével? Mert akkor ugye sósav keletkezik.
2012. ápr. 14. 23:25
 10/11 A kérdező kommentje:
Hagytam állni 1 órát egy pohár vizet, utána felforraltam teának de a tea is olyan büdös klór szagú, hogy elképzelhetetlen. Ezek szerint sem az állás sem a forralás nem befolyásolja a klórtartalmat, esetleg rossz irányba, ahogy bennem is felmerült.
2012. ápr. 14. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!