Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni egy fizika...

Tudnátok segíteni egy fizika feladatban? 900 N súlyú terhet két ember visz 3 m hosszú,300 N súlyú rúdon. A teher a rúd végétől 2-m távolságra van. Mekkora erők nyomják az emberek vállait?

Figyelt kérdés

2013. márc. 18. 16:13
 1/1 anonim ***** válasza:
Hol vanak az emberek? Mertha ugy számolkok hogy a két végén a kor a túd sujábol 150 150N jut rájuk a teher meg az egyik emberen 600 N a másikra meg 300 N igy az egyikét 750N a másikát 450N őszesen 1200N erő nyoja a válikat.
2013. márc. 19. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Voltmérő? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Hogyan olvasunk le egy voltmérőt?? Azt tudom,hogy az ampermérőnél 0,6 A méréshatárnál 6 skála 0,6 A-t jelent (tizedét méri) a 3 A méréshatárnál 6 skála 3 A-t jelent (felét méri) És a voltmérő??Az hogyan és mit mér?

Fizika? (Kérdés túl rövid magyarázat hosszú. )

1.Mekkora tömegű test súlya 1 newton Magyarországon a földfelszínen? 2.Mekkora gravitációs erő éri a 200g és a 10kg tömegű testet?Mekkora a súlya,ha nyugalomban vannak,illetve szabadon esnek? Magyarázattal ha lehet.

Megválaszolnátok nekem a magyarázati rész kérdéseit? (elméleti fizika, bolygók, csillagok) hosszú magyarázat

Miért nem életképes egy galaxis nélküli naprendszer? Valahol olvastam, hogy galaxisunk évmilliók múlva ütközni fog egy másik galaxissal. Ennek eredményeképpen kirepülhetünk (az egész naprendszer) a galaxisból oda, ahol nem lesz más csillag a környékünkön és...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!