Tényleg létezik ilyen II. világháborús fénykép?
Figyelt kérdés
Állítólag létezik olyan fénykép a II.világháborúból ami azt ábrázolja hogy egy magyar huszár egy szovjet tankot csapkod a kardjával . Természetesen a frontvonalban.
Tényleg van ilyen ? A töritanárom szerint van , csak azt nem tudjuk hol .
Ha mégis van , akkor belinkelnétek ? Vagy ha nem lehetséges akkor hol találhatok ilyen képet ?
Azt mondják hogy az 1939-es lengyel megszállás idejéről is van olyan fénykép amin lengyel ulánusok dárdával ill. szablyával rohamoznak német tankok ellen.
Ha ilyen fénykép is van kíváncsi volnék arra is.
Előre is köszönöm !
2014. máj. 11. 20:58
1/5 hollófernyiges válasza:
2/5 anonim válasza:
Tanítani már a 70-es években is tanították, de mégg nem beszéltem olyan emberrel, aki látta a fényképet. A lovasság mindig elit egység volt. Csináltak sokmindent, ami utólag fura, de lóval tankot támadni elég elkeseredett, mivel alapvetően gyalogság ellen voltak kiképezve. A harckocsival kisért gyalogság már érdekesebb kérdés..
3/5 anonim válasza:
Igen volt ilyen, sőt a németek is nagyon sokszor lovas századokat használtak a lövegeik vontatására mivel nem volt olyan gépesítés mint ahogy azt propagálták, az hogy egy magyar katona tankot csapkodna szerintem nem volt , ez tuti kitaláció, de az 1 vh ban rendeszerísett fegyver volt a korbács és a fokos.
4/5 anonim válasza:
Ha létezne ilyen fénykép akkor már rég meme lenne. :)
5/5 anonim válasza:
én olyat hallóttam,hogy egy szovjet tábornok küldött lovasságot harckocsik ellen,mert szerinte a harckocsik lassú,nehézkesen mozgó szerkezetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!