Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A sós vagy a sima csapvíz éri...

A sós vagy a sima csapvíz éri el hamarabb a forráspontot? Miért?

Figyelt kérdés
(Az előző kérdésem rosszul megfogalmazott volt.)
2015. nov. 12. 19:06
 1/3 anonim ***** válasza:
A sima. Elég arra gondolni mikor tésztát főzöl.(felforr a víz, belerakod a sót és már nem is forr)
2015. nov. 12. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
A sós víznek alacsonyabb a forrás- és olvadáspontja (ezért sózták régen a járdát havazáskor).
2015. nov. 12. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 sadam87 ***** válasza:

#2

Az olvadáspontja valóban alacsonyabb, de a forráspontja magasabb, minta desztillált vízé.

[link]

[link]

[link]

2015. nov. 12. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!