Ha építenék egy (nem nagy, kb 50km átmérőjű) bolygót, azt hogyan tudnám nap körüli pályára állítani?
Figyelt kérdés
2016. júl. 4. 11:52
2/8 Koplárovics Béci válasza:
Felgyorsítod a megfelelő sebességre. Ez a sebesség az ún. első közmikus sebesség, ami a Nap esetében kb 437km/s. Ennél lassabban belezuhanna a Napba, ettől gyorsabban elhagyná a naprendszert.
3/8 anonim válasza:
mivel arra kevés az esély, hogy a naprendszeren kívül építed meg, így körpályán lesz.
4/8 anonim válasza:
Mondjuk az is kérdéses, hogy ezt a dolgot egyáltalán bolygónak lehetne-e nevezni.
5/8 anonim válasza:
Nem tudom, hol építenéd, de akárhol építed, az már önmagában Nap körüli pályán van (másképp nem tudom elképzelni, hacsak nem a Naprendszeren kívül építed). Vagyis ha kész van, nem kell Nap körüli pályára állítani, mert már a készítés alatt is pályán volt a központi csillag körül. Legalábbis szerintem.
6/8 anonim válasza:
Na igen. Tényleg nap körüli pályán van.
De egyébként egyszerűen. Ugyanazt a tudást próbáld használni, amivel azt a bolygót megépítetted.
7/8 anonim válasza:
Nem kell 437km/s.
A Föld csak 30km/s-mal kering, és nem zuhant a Napba, nem hagyta el a naprendszert.
Célszerű a Holdból készítened a "bolygót", hiszen megvan a keringési sebessége, és kicsi a gravitációja, könnyebb onnan eltávolítani az anyagot.
8/8 anonim válasza:
Mivel ez nagyon kicsi bolygó, ezért nagyon zavarná a többi bolygó, amelyek le is térítenék a pályáról, viszonylag rövid idő (max. pár millió év) alatt. Hacsak nem raknád nagyon messze (pl. 2 fényévre) a Naptól - ott viszont már a többi csillag térítené le, csak kicsit hosszabb idő alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!