Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha a nyers paradicsomot 30...

Ha a nyers paradicsomot 30 másodpercre beleteszem forró, de nem zubogó vízbe (hogy könnyen lejöjjön a héja), marad benne vitamin?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 16. 10:09
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Semmi baj.

Mással is előfordul, velem is néha. :)

2018. ápr. 16. 15:57
 12/13 anonim ***** válasza:

Érdekességek:

"Likopin ... A paradicsom (Solanum lycopersicum) színanyaga ... Erős antioxidáns (hatása a β-karotinénak kb. duplája)"

[link]


"A bogyót nem szabad forró vízben áztatni, mert a C-vitamin már 50 °C fok körül megsemmisül."

[link]

2018. ápr. 16. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:

"Még a puhára főzés is max. a felét viszi el."


Ez sajnos nem igaz.

A többi állításod viszont igaz.

A puhára főzve a fele, az max a gránátalmára igaz.

2018. ápr. 17. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!