Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha egy élőflórás joghurtot...

Ha egy élőflórás joghurtot lefagyasztok, akkor meghalnak benne ezek a baktériumok?

Figyelt kérdés
2018. júl. 9. 21:40
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Meg bizony.
2018. júl. 9. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Ne legy gyilkos, edd meg őket elve.
2018. júl. 10. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem halnak meg, csak felfüggesztik életműködésüket.
2018. júl. 10. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
néha fagyit csinálok joghurtból, ezek szerint akkor halottakat zabálok :(
2018. júl. 10. 08:01
 5/6 Wadmalac ***** válasza:
100%

Tudtommal a tejsavbaktériumok bírják a fagyasztást.

A hőkezelést nem, ezért vannak NEM élőflórás joghurtok.

Nem kell félni a "döglött" joghurtbaciktól. Ezek pusztulásukkor nem termelnek mérgeket.

Szerinted egy átlagos UHT tejből kikanalazzák a hőkezeléssel kinyírt mikrobákat? Vagy bármelyik sterilizált étel- és italkészítményből?

Mindennel, amit eszel, iszol, viszel be a szervezetedbe élő és elpusztult mikrobákat.

Annyi okod van tőle undorodni, mint a sülthústól, ami szintén döglött állati sejtekből áll.

2018. júl. 10. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

"Az alkalmazott hőmérsékleti tartomány szerint a hőelvonásos tartósításnak két módszerét különböztetjük meg: a hűtést és a fagyasztást. Hűtőtárolásról akkor beszélünk, ha az élelmiszert (fajtájától függően) 0 és 10 °C közötti hőmérsékleten tartjuk, míg fagyasztás a víz fagyáspontjánál jóval kisebb, többnyire –15 °C alatti hőmérsékleten történik. A hűtés és a fagyasztás tartósító hatása azon alapul, hogy a hőmérséklet csökkentésével a mikroorganizmusok szaporodása előbb lelassul, majd megáll, sőt, a kis hőmérséklet, a körülményektől függően, a mikrobasejtek bizonyos mértékű pusztulását is okozza."

2018. júl. 10. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!