Felétek mi a szokás? Tőlem vagy nálam?
Ahol én élek (GY-M-S megye) mi azt mondjuk, hogy pl. A barátom fiatalabb nálam. De valahol meg tőlemmel mondják. Nálatok hogy mondják?
Írjátok oda légyszi, hogy hol éltek! Köszi!
17/L

válasza:

válasza:Köszönöm az eddigi válaszokat!
Azért merült fel bennem a kérdés, mert itt is sokszor olvasom a tőlemet (bár ilyen helyesírás mellett, mint ami itt van, már nem is csodálkozok semmin) és mifelénk meg egyáltalán nem hallom senkitől.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Most olvastam valahol, hogy van olyan szokás, hogy a vőlegény nem táncol, csak a menyasszony, mifelénk mindkettő táncol (ajándéktáncnak is hívják emiatt a környékünkön) és egyértelműen az ellentétes nemű rokonnal táncolnak, régen kézbe fogták az ajándékot (ing, gatya,...
Nekem ez furcsán hangzik.Valaki utazgasson,kiöltözzön,esetleg még ajándékot is vigyen az ifjú párnak,közben meg egy sütit se kap?!:O Vagy ilyen esetben hogy működik a dolog?
Hallottam olyat, hogy a szulok kernek meg, ha szeretnek, hogy a gyereket megkereszteld.Abban az esetben, ha ez forditva van akkor, mikor szoktak leghamarabb meglatogatni az ujszulottet, milyen ajandekot visznek, kajat vagy sutemenyt szoktak-e vinni?
Menyasszonyom azt monda, feléjük az a szokűs, hogy a szönyegre vetnek nek(k); ha van, akkor meleg pokrocot tesznek a lepedője alá. Ritkán nagyon vendég szerető családok átadják az ágyat és a háziak alszanak a földön.De ha vendég alszik a földön, sosem sértődik meg...
arra gondolok, hoyg külön kínálóasszonyokkal, az udavron, amikor a a kikérés lesz. ilyenkor kínálnak kis fasírtokat is, vagy csak sütit? nálunk a fasírton megy a vita, ki hallott ilyet, ki nem??, köszi
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!