AZ ősemberek régen télleg így beszéltek hogy "ungabunga"?

válasza:miért beszéltek volna így?????
Egyébként nem hiszem hogy egyáltalán beszéltek volna..Szerintem csak voltak hangjelzések mint az állatoknál amit valahogy megértették.Mint beszéd még nem létezett..

válasza:Melyik fajról lenne szó? Mert nem mindegy. A neandervölgyiek például valószínűleg beszéltek, csak nem tudták volna kimondani, hogy ungabunga, mert nem voltak rá alkalmasak a hangképző szerveik, csak néhány magánhangzót tudtak használni. Sem a, sem u nem volt az általuk beszélt nyelvekben. A hobbitok beszéde a morgásra emlékeztethetett, legalábbis egyes régi mesék szerint, bár lehet, hogy csak az orrhang volt a sok. A mi fajunkról meg tényleg nehéz elképzelni, hogy ne beszéltek volna.
Igazából nem tudják, hogy hogy kezdett beszélni az ember, és hogy melyik fajnál jelent meg először a nyelv. Először tényleg olyasféle hangokat adhattak ki, mint amilyeneket beszéd nélkül ki lehet adni, bár nem úgy hangzottak az ő hangjelzéseik, mint a mieink. Emellett mutogattak is a kezükkel. Egyes kutatók szerint az első nyelvek jelnyelvek voltak, de nem tudják megmagyarázni, hogyan tértek át őseink a hangzó nyelvre.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Az agy térfogat növekedése és az esközbhasznålat mgkìvánja hogy a példányok hangjelzéseket majd beszédet használjanak.
Mert ha mind2 kezed foglalt akkor nem tudsz mutogatni.(vagy veszni hagyod a finom bogyókat amit az erdőben gyüjtőttél)
Egy időután ahogy fejlődik az elő-ember és egyre több mindent csinál (úgy fejlődik az agya is) és kénytelen lesz nagyon hatásosan kifejezni magát,amikor a sima jelzés már nem elég. Akkor jöhet a kezdetleges beszéd. Utána ezt lehet bonyolítani.
De nem vagyok antropologus ezt csak logikusan fel épitettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!