Ez létező csillagkép? Kép lent⬇️

válasza:Engem nem emlékeztet semelyikre sem ... De persze attól még lehet :)
maci

válasza:

válasza:Hát lehet ilyet csinálni, ha a Spicát belekötik a szűz testébe... Tipikusan olyan ember, akik életükben nem néztek csillagokat két percig se...

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Ma 16:42 ! Tökéletesen igazad van! Ez biza a szűz csillagkép (szeretne lenni). És nem is rossz, csak tükrözni kell a képet. Igazán jó megfigyelő vagy! Gratulálok :)
maci

válasza:

válasza:Persze. Ez a Göncölszekér.
Csak a Proxima Centauriról nézve. :)
Kapcsolódó kérdések:
Egy csillagot sem láttam még ennyire vibrálni (látszólag 4-5-féle színben-legalábbis ennyit tudok felfogni)
Az is tudott, hogy Ausztráliában forgatták, és az is látszik, hogy az ég felé tartja azt a tabletet. De hát nekünk lent van az, ami nekik felfelé (& vice versa), nem lehet őfölöttük is az, ami mifölöttünk van, északiak fölött. Ők déliek. Csak én szúrtam ki ezt a bakit?...
A sarkcsillag tiszta na és a többi? Elvileg nem a galaxisunk másik felére tekintünk?
Keresgéltem a google-on, de semmi hasznosat nem találtam. Randi ötlet lenne :)
Mennyire tiszta az ég, fényszennyezés? Lehet látni a Holdon kívül valamilyen más objektumot is? A nyáron megyünk oda túrázni, és arra vagyok kíváncsi, hogy érdemes-e vinnem a teleszkópot is.
Latinul a csillagkép neve Bootes, de ezt Boötes-nek is írják sok helyen. Hogyhogy?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!