Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért jó a növényeknek, ha...

Miért jó a növényeknek, ha tanninokat és polifenolokat szintetizálnak?

Figyelt kérdés

ápr. 8. 19:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Védekezésként termelik.


"The tannin compounds are widely distributed in many species of plants, where they play a role in protection from predation (including as pesticides) and might help in regulating plant growth.[1] The astringency from the tannins is what causes the dry and puckery feeling in the mouth following the consumption of unripened fruit, red wine or tea"

[link]

ápr. 8. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!