Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A biológia vagy a mérnökség...

A biológia vagy a mérnökség felsőbbrendű? Lehet jobbat teremteni a biológiai/mérnöki alkotásoknál?

Figyelt kérdés
tegnap 20:18
A kérdező szavazást indított:
B. felsőbbrendű
Műszaki felsőbbrendű
Egyenrangúak
Surranópálya...
4 szavazat
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Ugye tisztában vagy azzal, hogy ennek a kérdésnek semmi értelme?

Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy melyik finomabb, a kék szín vagy Portugália.

tegnap 20:38
 2/22 A kérdező kommentje:
Azért csak szavaztál egyet:) ;
tegnap 20:40
 3/22 anonim ***** válasza:
0%
Evolúciós szempontból a mérnöki tudományok a világegyetem fejlődéstörténetében a legutolsó - tehát a legfejlettebb - szintet képviselik. Ilyen szempontból a puszta biológiai léthez képest a mérnöki tudományokat "felsőbbrendű" kategóriásnak értelmezhetjük.
tegnap 20:44
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
#2: nem szavaztam.
tegnap 20:46
 5/22 anonim ***** válasza:
Kérdező - azt nem az #1 szavazta, hanem én (#3) - de az egyes válaszára is zöldet nyomtam, hisz lényegében ez egy buta kérdés, melyre nehéz egyértelmű választ adni.
tegnap 20:47
 6/22 anonim ***** válasza:

"Lehet jobbat teremteni a biológiai/mérnöki alkotásoknál?"

Erre is már van válasz:

A technológiai szingularitás lényegében egy továbblépés lesz a még "jobb" felé, mely előreláthatóan meg fogja haladni mint a biológiai élet, mind az emberi kultúra alkotásának a lehetőségeit.

tegnap 20:51
 7/22 anonim ***** válasza:
58%

Mi a felsőbbrendűség mércéje?

Sokak szerint például az, hogy a biológiai élet képtelen túljutni a sztratoszférán, de az emberi kultúra (alias mérnöki tudományok) lehetővé tette a biológiai egyedek kijutását a világűrbe és a Holdra is.

A technológiai szingularitás egyik elvárt és lényeges tulajdonsága pedig az egész naprendszerünk és az azon túli világegyetem meghódítása lesz!

tegnap 20:57
 8/22 A kérdező kommentje:
Meghódíthatjuk, ha lesz még emberiség akkorra.:( Ha robotok utazgatnak az űrben, az jó nekünk?
tegnap 21:15
 9/22 anonim ***** válasza:
Nem hódíthatsz meg semmit, mert az emberi test nem a világűrben való hosszútávú létezésre alakult ki. Az irodalmárok buta agymenései meg nem érdeklik a futurológiával komolyan foglalkozó embereket.
tegnap 21:18
 10/22 sadam87 ***** válasza:
Egyelőre jobb. Sokkal kényelmesebb felfedezni így a Marst, Jupitert, stb.
tegnap 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!