Könyv: Ötösöm lesz fizikából: 1. fejezet 16. feladat. Ez mi?

válasza:En megneztem ezt a feladatot meg a megoldast is,nem tudom mi a problemad vele.
Azt hasznalja fel hogy sebesseg ido grafikonnal a grafikon alatti terulet -jelenesetben egy trapez- nagysagaval megegyezik az ut.Ez minden v-t grafikonra igaz,ha van gyorsulas,ha nincs.mellesleg utobbi esetben az ut egy teglalap teruletevel egyezo

válasza:

válasza:

válasza:A feladat: Egy teherautó 62,5 m uton 5sec alatt növeli sebességét 54 km/h-ra. Mekkora volt a kezdősebesség?
Jó a tankönyvi megoldás. Persze megoldható ettől eltérő módon is:
s=v0*t+0,5at^2
a=dv/dt=(v-v0/t
---------
Ebből a kiküszöbölésével kapjuk:
(v-v0)/t=(2s/t^2)-(2v0/t)
Innen: v0=(2s/t)-v=125/5-15=25-15=10m/sec=36km/ó.
Kapcsolódó kérdések:
1. Mekkora az anyagmennyisége és a tömege az alábbi gázoknak standard állapotban? 2.45 dm3 hidrogén,49 dm3 klór 4,9m3 nitrogén 2. Melyikben van több molekula azonos körülmények között 2dm3 klórgázban vagy 2dm3 oxigénben. Melyik gáznak nagyobb a tömege?
„Kérésének megfelelően igyekeztem összegyűjteni azoknak a korábban már említett amerikai kísérleteknek a leírását, amelyek során néhány ottani folyó vagy tó felületén láng lobbant fel. Amikor 1764-ben átutaztam New Jersey-n, többször is hallottam, hogy ha égő...
Van egy Béta hajlásszögű lejtőnk, ami felett H magasságból ráejtünk egy testet. Mekkora utat tesz meg miután leért a lejtőre, pattant és visszaért?
Olyat szeretnék, amiben jó sok feladat van, az egyes nyelvtani részekre külön-külön.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!