Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen növényekből állítják...

Milyen növényekből állítják elő az etanolt?

Figyelt kérdés
2011. júl. 12. 17:48
 1/8 Silber ***** válasza:
Manapság nagy méretekben repcéből. Ha olyan helyen laksz akkor láthatod is, hogy egész nagy területeket vetettek be repcével, mivel állami támogatást kaptak érte.
2011. júl. 12. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Első! Viccelsz? A repcéből elő se lehet állítani alkoholt!Olyan növényekből aminek van jelentős cukortartalma hogy alkoholos erjedés jöjjön létre!Vagy olyan növényekből amelyek cukorrá bontható keményítőt tartalmaznak.
2011. júl. 12. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A masodik valaszolonak igaza van! olajbol soha nem lesz etanol! :-D


Kiegeszitenem meg azzak, hogy manapsag eleg intenziv kutatasok folynak, hogy necsak kemenyitobol lehessen gazdasagosan etanolt gyartani, hiszen a szenhidratok csak elenyeszo resze kemenyito. A novenyi reszek tulnyomoreszt cellulozbol allnak, de azokat sajnos eleg maceras erjeszto bakteriumok szamara hozzaferheto formaba hozni. Pedig az lesz az igazi, a mostani bioetanolgyartas eleg nagy buko.

2011. júl. 12. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

első, a repcét biodízelhez hazsnálják, nem etanolhoz.


kérdező: kukorica, cukorrépa, burgonya, gabonafélék

2011. júl. 12. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Silber ***** válasza:
Igazatok van, elnézést kérek. A biodízelre asszociáltam.
2011. júl. 12. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem idehaza, de a cukornádból is. Ez volt a cukorhiány mögött, Brazília az export helyett felhasználta etanolgyártásra.
2011. júl. 12. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
jaja tévébe láttam, hogy cukornádból van
2011. júl. 13. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Etanol =etil-alkohol, vagyis az a szesz, amit bor, sör, pálinka, stb. formájában megiszol. Az etanol a cukor erjedésének terméke, mely erjesztőgombák és baktériumok hatására következik be. Ezek a cukorból szeszt (etanolt) és széndioxidot állítanak elő - azért tilos bor erjedéskor lemenni a pincébe, mert a széndioxid nehezebb a levegőnél, az oxigént kiszorítja, Te meg megfulladsz. akkor már inkább fogyaszd el, pl. egy jó hideg nagyfröccs formájában. Ahány szeszféle van, annyi szénhidrátformából állítják elő. A bort, sört, pálinkát tudod, A whiskyt gabonából és kukoricából, a vodkát eredetileg krumpliból, a szakét rizsből - lényeg, hogy legyen benne szénhidrát.
2011. júl. 19. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!