Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A vitaminok megfagynak a...

A vitaminok megfagynak a mélyhűtőben?

Figyelt kérdés
Ha egy frissen leszedett gyümölcsöt a fagyasztóba teszünk és mondjuk 2 hónap múlva elővesszük, akkor ugyanannyi vitamin lesz benne, mint amikor leszedtük? Kerestem google-ben is, de nem találtam semmit..
2012. máj. 22. 18:52
 1/3 Strigi ***** válasza:

Nem.


Az alacsony hőfok ugyanúgy "elronthatja" a bioaktív molekulákat, mint a magas hőfok (főzés, sütés). Úgy sejtem, csak biokémiai szakkönyvben tudod megnézni, melyik vitamin milyen alacsony hőfokot bír. Az viszont biztos, hogy sokkal jobb, mint ha főzve/sütve lennének!

2012. máj. 22. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Belefagynak a gyümölcs sejtjeinek sejtfolyadékába, de ettől még nem mennek tönkre, sőt, inkább konzerválódnak.
2012. máj. 22. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2012. máj. 22. 19:41

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!