Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy speciális relativitáselmél...

Egy speciális relativitáselmélet feladatban szeretnék segítséget kérni, hol rontom el?

Figyelt kérdés

2 esemény közti időkülönbség 6 év, térbeli távolság 10 fényév. milyen gyorsan mozgó űrhajóra kell átszálljak, hogy a 2 esemény egyidejű legyen? milyen távol van ekkor egymástól ez a 2 esemény?

megcsináltam, de valamit elrontottam, csak nem tudom mit.

2012. máj. 30. 22:25
 1/3 A kérdező kommentje:
2012. máj. 30. 22:26
 2/3 A kérdező kommentje:
c=1
2012. máj. 30. 22:26
 3/3 Tom Benko ***** válasza:
Ívhossz négyzete invariáns, innen már egyszerű. Egyszerre kapod mindkét választ.
2012. máj. 31. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Fizika-Geometriai optika feladatban jártasak?

1,52 törésmutatújú üvegtestben egy R=3 cm sugarú vízzel telített gömb alakú üreg van. Az üregre változtatható sugarú, kör keresztmetszetű párhuzamos fénynyaláb esik. A víz törésmutatója 4/3. Legfeljebb mekkora a sugara annak a nyalábnak, amely teljes egészében behatol...

Tudnál segíteni a következő szélső-érték feladatban? (lent)

A 30cm átmérőjű pizza alapját készítéskor négy egyforma részre vágják. Feltétnek minden szeletre egy téglalap alakú felvágottat tesznek úgy, hogy a felvágott két sarka a köríven legyen, két sarka pedig a két határoló sugárra essen (a felvágott egyik éle párhuzamos a...

Segítene valaki egy pár kémia feladatban? Levezetéssel, lépésekkel le tudnátok írni?

1.Mi a töménységi sorrend a következő NaOH oldatok között??a,25m/m% b,5 anyagmennyiség% c,10mol/köbdm koncentrációjú(oldat sűrűsége:1,33g/köbcm 2. A telített kálium-nitrát-oldat 60°C-on 52,5 tömeg%-os, 20°C-on pedig 24 tömeg%-os. Felmelegítünk 250g 20°C-on telített...

Elakadtam egy fizika feladatban. Megoldanátok nekem?

Egy 185 nm-es uv fénnyel megvilágítunk egy fémet. A kilépési munka 6,19*10- 19 (tíz a mínusz 19-en)J. Melyik ez a fém? Tudtok valami táblázatot ahol megnézhetem vagy kiszámolhatom? Mert sehogyan sem bírok rájönni a megoldásra.

Segítene valaki pár kémia feladatban?

Először is leszögelném, hogy nem azért nem tudom mert lusta vagyok, inkább mert nem érdekel.Egy hozzáértőnek valószínüleg 5 perc sem telik bele, hogy megoldja így tulajdonképpen egy szívességet kérnék azáltal, hogy egy apró levezetéssel megoldja valaki a...

Egyensúlyos feladatban valaki segítene?

Az ipari hidrogéngyártás reakciója: co+h2o-co2+h2 ha 480 fokon egyenlő térfogatú co és vízgőz reagál 70%os az átalakulás.Számítsa ki a folyamat egyensúlyi állandóját.Hány mol vízgőzt kell egy co2hoz adni,hogy az utóbbi 90%-a átalakuljon? elöre is köszi.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!