Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Csíp a földi poszméh ( Bombus...

Csíp a földi poszméh ( Bombus terrestris)?

Figyelt kérdés
Bekerült a szobámba és nem akarom megölni, de kicsit félek tőle és nem tudom, hogyan terelgessem ki...

2012. jún. 21. 13:21
 1/5 A kérdező kommentje:
Sikerült kiterelni!!!!! Okos, de csíp-e?
2012. jún. 21. 13:24
 2/5 anonim válasza:
100%
A poszrnéhek nem agresszívak és nem hajlamosak csípni, azonban a kaptár környékén történő zavarok (rázkódás, szél) nyugtalanítja a méneket, és ez vezethet azok támadásához. Továbbá nem tanácsoljuk a kékszínű ruházatot, amely felizgatja a méneket. Kerülni kell a desodorok, testápolók, arcszeszek túlzott használatát. A poszméh csípése általában helyi fájdalmat és gyulladást okoz. Az előbbi néhány órán belül elmúlik, de aki allergiás vagy különösen érzékeny a méhcsípésre, bőrirritációt érezhet a test különböző pontjain, tüsszentéssel, légzési nehézségekkel együtt. Ez utóbbi észlelése. esetén sürgősen forduljon orvoshoz.
2012. jún. 21. 14:48
 3/5 anonim válasza:
100%

állítólag durvább a csípése sokkal mint a háziméhnek (ezek szoktak általában csípni meg a darazsak)

de nem hallottam még emberről akit megcsípett volna

én egyszer még játszottam is egy ilyen szerencsétlen állattal gyerekkoromban... és? itt vagyok :D

2012. jún. 22. 09:52
 4/5 A kérdező kommentje:
:D
2012. jún. 22. 11:22
 5/5 anonim válasza:
Én hülye voltam, mert egyszer megcsípettem magam 6 évesen. Soha nem csípett meg azelőtt még semmi, és a földi poszméhet szerettem a legjobban, ezért megfogtam, nekem fájt szegény poszméh, meghalt. :(
2024. júl. 28. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Királydinnyéből (Tribulus Terrestris) mit lehet csinálni?

És hol lehet beszerezni? Állítólag remek vágykeltő és izomtömeg növelő is, ami ráférne a páromra.

Tribulus Terrestris okozhat magas vérnyomást, álmatlanságot?

26 vagyok, 1 hete kezdtem el szedni, napi 2 kapszulát. 3 napja van olyan problémám hogy éjjel-nappal magas vérnyomásom van, aludni sem tudok. Alapjáratban alacsony vérnyomásom van, de most folyamatosan 150-160 körül van. Ami az okot illeti,másra nemtudok tippelni. Azt...

Tribulus terrestris tapasztaltatok szörnövekedést?

aminostar tribulus terrestris natural testosterone Booster 500mg

Tribulus Terrestris szedése jó ötlet tizenévesként?

17 éves vagyok 181 cm magas 80 kiló. 1,5 hónapja járok konditerembe szedek tömegnövelőt (hypermass5öt) (vélemények erről most nem érdekelnek ha nem használ kipróbálok mást) mellé rendes étkezés természetesen. kitaláltam hogy szedek természetes tesztoszteron szint...

Mi győzne?

Egy réti poszméh vagy egy lódarázs?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!