Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért hűthetjük túl a folyadék...

Miért hűthetjük túl a folyadékokat? és lehetséges e a túlmelegítés?

Figyelt kérdés
(Fizika)

2014. márc. 19. 16:11
 1/2 anonim ***** válasza:

1: akkor tudod, ha nincs kristályosodási mag benne,

2: igen.

2014. márc. 19. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Wadmalac ***** válasza:

Ugyanaz a kettő lényege. Kristályosodás és forrás beindulásához is gócpont kell, ez lehet idegen anyag, vagy rezgés miatti pontszerű nyomásváltozás.

Vízzel mindkettőt össze lehet hozni. Nekem forrt már ki bögre víz, amikor kivettem a mikróból.

Mélyhűtőben hűtöttem túl desztillált vizet pohárban, beleejtettem egy 5 forintost és a pohár közepéig jutott le, mire körbefagyott.

Még jó, hogy nem az ujjam dugtam bele. :D

2014. márc. 20. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!